Wervingsbureau helpt alleen knappe mensen aan baan

Single & daten door Marleen_S

Je kunt nog zo goed zijn met cijfertjes en jarenlang ervaring hebben, heb je geen knappe kop dan krijg je ook geen werk. Tenminste, als je je inschrijft bij beautifulpeople.com. De datingsite biedt nu haar leden ook een baan aan!

 
Beautifulpeople.com begon in 2009 als datingsite waar knappe mensen elkaar konden ontmoeten. Alsof dat al niet weerzinwekkend genoeg was, breidt de datingsite nu ook uit. Naast een leuke date kun je er vanaf nu ook een baan regelen. Mits je knap genoeg bent...
 


Een geweldige eerste indruk

Het moet toch niet gekker worden. Behalve een dijk van een CV is het voor bedrijven kennelijk ook een must dat hun werknemers er een beetje aantrekkelijk bij lopen. Beautifulpeople.com speelt hierop in en preekt voor iedereen die het wil horen: ?Een aantrekkelijk gezicht is altijd een geweldige eerste indruk voor elk bedrijf.?
 
Greg Hodge van beautifulpeople.com zegt dat het veel voor een bedrijf kan opleveren als de medewerkers knap zijn. ?Vraag een willekeurige werkgever naar hun eerlijke mening en ze zullen zeggen het voor hun bedrijf rendabel is om knappe mensen aan te nemen. Aantrekkelijke mensen kunnen nu eenmaal meer voor elkaar krijgen doordat ze met hun looks een goede indruk achterlaten bij de klant?, vertelt Hodge tegen Daily Mail.
 


Eén op de zeven aangenomen

Met inmiddels meer dan 700.000 leden wereldwijd, wordt de selectie van knappe leden wel steeds strenger. Eén op de zeven mensen die zich aanmeldt bij de datingsite wordt ?aangenomen?. Een hele eer dus als je een profiel mag aanmaken...
 
Hodge wil wel aanmerken dat de nieuwe service die ze aanbieden voor bedrijven, geen uitnodiging is voor ? zijn woorden ? crackpots (lelijkerds) die hun knappe mensen komen kapen. Een exclusieve tent dus.

Het is toch redelijk bizar te noemen dat je alleen een baan aangeboden krijgt puur op je uiterlijke vertoon. Tot ziens kwalificaties en jarenlange studie, ben je geen natuurlijke schoonheid, dan kun je het vergeten.
 
Wat vind jij van het initiatief van beautifulpeople.com? Staan ze in hun recht of is het pure discriminatie?