6 beauty- en modetrends die écht niet meer kunnen...

Mode & trends door Vera

"Zo, en wat heb jíj nou weer aan?" Soms loopt je moeder of je vriendin met dingen die anno 2013 écht niet meer kunnen en waar je je stiekem voor schaamt. Zoals wat dan? Nou, wat dacht je van onderstaande lijst?!
 
Lipliner
Stift je lippen met een lekker ordinair lichtroze, zilver of parelmoer kleurtje. Daarna een dikke, donkere lijn als omranding van je lippen en klaar ben je! Herken jij dit ook nog? De lipliner heeft tegenwoordig z?n beste tijd echt wel gehad... Helaas lopen veel vrouwen er nog steeds mee. Wij kunnen maar één ding zeggen: weg ermee. Ga voortaan gewoon voor één kleur lipstick of lipgloss in de zomerse kleuren roze of rood. 
 
String tot onder je oksels
Vroeger was een string nog enorm sexy. Hoe hoger die boven je broek uitstak, des te beter en sexier het was. Tegenwoordig is dit touwtje niet meer echt sexy, en wordt het zelfs steeds vaker gezien als ordinair. En zeker als deze reetveter boven je broek uitkomt! Ga voortaan gewoon voor een hogere broek of een mooi broekje met iets meer stof, dat lekker onder je broek blijft zitten. 
 
Aarsgewei
En bij zo?n string die boven je broek uitsteekt, kan een aarsgewei natuurlijk niet ontbreken. Gaat er een lichtje branden? We hebben het over een tribal tattoo die net boven je broekrand is gezet, ook wel de 'tramp stamp' genoemd. Eind vorige eeuw helemaal hot, een kwart van de 18-jarigen van toen heeft er wel één waarschijnlijk, maar nu? Notter dan not. Eeuwig zonde, op naar de laserkliniek. 
 

IJzer overload
Een wenkbrauw-, neus-, lip- en een tongpiercing? Jawel, er zijn nog steeds mensen met een overload aan piercings. Waarom zou je met vier piercings in je hoofd willen rondlopen? Ga er voor één, of geen. En wat echt niet kan? Een 45-plusser met een tongpiercing. Eruit met dat ding! 
 
Hold your breath
Rolletje hier, rolletje daar? Of wacht, gewoon een heel Turks brood. Helemaal niet erg natuurlijk als je iets voller bent, maar hierbij is te kleine kleding echt een no go. En dat geldt eigenlijk voor iedereen. Maat 40 betekent niet altijd maat 40. Bekijk per kledingstuk hoe de maat valt en geef ook eens toe als je gewoon een maatje groter nodig hebt. Je wilt tenslotte niet als een hotdog in dat ene jurkje over straat gaan, of zelfs flauwvallen omdat ?ie te strak zit.... 
 
Transparante bh-bandjes
Nee lieve mensen, doorzichtige bh-bandjes zijn niet onzichtbaar. En dus is het géén gezicht als jij met een strapless truitje of jurkje rondloopt met transparante bh-bandjes die erbovenuit piepen. Of nog erger: doorzichtige bh-bandjes met glitters erop. Het is toch juist de bedoeling dat je de bandjes niet ziet? Is het dan de bedoeling dat men denkt dat die glitters op je huid geplakt zitten? Deze trend snappen we niet. Nooit gedaan ook. Weg ermee!
 
Wat vind jij echt niet meer kunnen?