De 8 populairste internetkatten

Media door Marleen_S
De wereld van het internet is oneindig groot en we kunnen ons er uren vermaken! Vooral als er dieren op ons scherm verschijnen. Het liefst van die grote, chagrijnige, aandoenlijke en hilarische poezenbeesten. Aai poesje, aai poesje?

 
? rotkat! Of je katten nu niet kunt uitstaan, er allergisch voor bent of helemaal wild wordt van die kleine kittens: ze halen altijd kattenkwaad uit. Sommige baasjes zijn zelfs zo gefascineerd door hun doen en laten dat ze er hele Instagram- en Facebook-accounts en zelfs blogs voor aanmaken. Lang leve de internetkatten!
 


Grumpy cat
Wie?

Dit is gegarandeerd de chagrijnigste kat van heel het internet. Nee, van heel de wereld. Door een aandoening in zijn snuit staat de blik van Grumpy Cat gegarandeerd op standje onweer. Het baasje van Tard, zoals het chagrijnige beest eigenlijk heet, besloot van zijn zwakste punt zijn talent te maken en plaatse een foto op internet. Binnen een dag was Grumpy Cat geliefd bij het wereldwijde publiek.

Waar te volgen? Een Facebook-account en een eigen website later stijgt Tard inmiddels boven alle andere internetkatten mijlenver uit. Hij is overal op het internet te volgen. Grumpy Cat is zelfs zo populair dat er ook zogeheten memes (cartoons) van hem worden gemaakt. Volgens de laatste geruchten komt er binnenkort ook een film van hem uit! Dat wordt zeker een hele leuke film. Of, nee, juist niet.
 


Snoopy babe
Wie?

Deze kattenkop is beslist geen gemenerd. Nee, integendeel, ze is juist de schattigste kat die je ooit zult zien! Snoopy Babe heeft enorm grote, ronde ogen, een plat gedrukte snuit en elke foto van haar heeft een heel hoog ?aaaawwwwh?-gehalte.

Waar te volgen? Er is niet veel bekend over haar baasje en Snoopy zelf, maar van één ding kun je altijd op aan: op elke foto staat ze met dezelfde lieve poezenkop. Op haar Instagram-account heeft ze duizenden volgers en ook haar Facebook kun je liken als je verliefd bent geworden op Snoopy Babe.
 


Choupette Lagerfeld
Wie?

Nog voordat dit witte katje groot genoeg was om het nest te verlaten, was ?ie al beroemd. Tja, wat wil je met modekoning Karl Lagerfeld als baasje. Het stond al vast dat Choupette heel beroemd zou gaan worden. Ze is zelfs de eerste kat ooit die prijkte op een heuse Vogue cover. Watch out menselijke modellen, there?s a new kitty in town!

Waar te volgen? Karl Lagerfeld heeft alles voor zijn kleine prinsesje over. Karl vertelde ooit in een interview dat Choupette drie maaltijden krijgt voorgeschoteld waaruit ze dan zelf een keuze maakt. Weten wat ze zoal op haar porseleinen bordje krijgt geschept of hoe fotogeniek ze wel niet op de foto staat? Volg haar dagboek dan op Twitter en Facebook.
 


Hipster cat
Wie?

Kater Hamilton, op het internet beter bekend als Hipster Cat, heeft een heel bijzondere vacht. Menig man zal er jaloers op zijn, want boven zijn lip prijkt zowaar een krulsnor. En snorren zijn tegenwoordig ultra hip, dus een hipster was geboren. Everybody loves Hamilton, want niet alleen zijn snor maar ook zijn zwarte kraaloogjes en relaxte uitstraling zijn heel, tja, hip.

Waar te vinden? Zoals het een echte hipster betaamt, is ook Hipster Cat uiteraard te volgen op Instagram. Daarnaast heeft hij ook een eigen Facebook. Enne, het lijkt er een beetje op dat Hamilton de Grumpy Cat vroeg of laat van zijn troon zal stoten?
 


Nora de piano cat
Wie?

Niet door haar looks, niet door haar beroemde baasje maar poes Nora is bekend geworden door haar eigen muziektalent. Ze heeft er echt de neus, euhm, snuit voor. Toen haar baasjes haar in huis haalden, hoorden ze ?s nachts ineens iemand op de piano spelen. Die iemand bleek Nora te zijn en haar liefde voor muziek bleef niet onopgemerkt. Al snel stroomde YouTube vol met filmpjes over Nora en haar pianopootjes.

Waar te volgen? Op YouTube vind je een eindeloze stroom aan filmpjes waarin Nora het ene na het andere stuk componeert. Prima tijdverdrijf voor tijdens de lunchpauze! Kun je niet genoeg krijgen, volg haar dan ook op Facebook.
  


Spangles
Wie?

Spangles is vast niet de enige, maar wel de enige die erdoor beroemd is geworden: haar schele oogjes. Zielig is ze absoluut niet, want ze kan de wereld om haar heen nog prima zien. Grappig is ze wel, want het staat zo lekker sukkelig. Reden genoeg voor iedere internetgebruiker om verliefd op haar te raken.

Waar te volgen? Op haar Facebook plaatst haar baasje regelmatig leuke posts over Spangles en fotogeniek is ze zeker!

 
Maru
Wie? De uit China afkomstige kat Maru staat om één ding bekend: zijn voorliefde voor alles wat vierkant en van karton is. Oh ja, en zijn onbedwingbare drang om er dan ook gelijk in te gaan zitten. Groot of klein, Maru geeft nooit op en gaat elke uitdaging aan. Geef hem een doos en hij is de hele middag zoet.

Waar te vinden? Zijn baasje maakte na het zien van dit talent gelijk een eigen blog voor Maru aan. Maru draagt namelijk de eer de eerste kat te zijn die populair werd door het internet. Dat de mensen nog steeds gek op hem zijn blijkt maar weer, want nog steeds post zijn baasje regelmatig foto?s en filmpjes van Maru.
 


Colonel Meow
Wie?

Als je nog niet bang was voor katten, word je het na het zien van kater Colonel Meow sowieso. Een beetje bibberende knieën krijg je van die boze blik in zijn ogen. Alsof hij je elk moment te pakken kan nemen.

Waar te volgen? Op Facebook. Inmiddels heeft Colonel Meow zijn imperium uitgebreid naar andere plekken op het internet, zoals zijn eigen website. Hij wordt in elke foto gephotoshopt voor een donders bangmakend effect. Wereld pas op voor Colonel Meow *doom, doom, dooooom*! 

Van welke internetkat ben jij al een beetje fan geworden?