ZeTest: Animal Crossing New Leaf

Media door Marleen_S
De zomer is de tijd van vakantie vieren en bakken op het strand. Hoe je je vermaakt in de auto of in het vliegtuig op weg naar je bestemming? Met Animal Crossing New Leaf op de Nintendo 3DS XL. Ze.nl testte het voor je!

 
Of je nu een vlucht van vier uur moet overleven naar een zonovergoten oord of je je stierlijk verveelt op het strand, met een simpel spelletje vliegt de tijd zo voorbij. Als je de roddelblaadjes al van voor naar achter en weer terug kent, is het tijd voor ander materiaal.
 
Iets wat niet veel ruimte inneemt in je koffer, lichtgewicht is en waar je je uren mee kunt vermaken. Dat is de Nintendo 3DS XL! Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact voor het opladen, een comfortabel strandbedje en je gedachten op oneindig.
 


Animal Crossing New Leaf

Waar het in het echte leven maar een paar weken zomer is, schijnt de zon 365 dagen per jaar in jouw eigen stad. Bij het spel Animal Crossing ben jij de burgemeester van je eigen verzonnen dorp. Je hebt een huis, een winkelstraat waar genoeg te doen is én je kunt op vakantie naar een tropisch eiland wanneer je meer wilt. Zonder vakantiedagen te hoeven opnemen ;)
 
Elke dag is weer anders. Het ene moment wacht er een spannend pakketje op je bij het postkantoor, het volgende moment zijn er allerlei festiviteiten aan de gang in je stad. In de hoofdstraat Main Street vind je daarnaast ook nog een heel scala aan winkels om je huis om je zomergarderobe nieuw leven in te blazen.
 

Marleen samen met Claartje van Vrouwen.nl en Danique van Girlscene.nl

En, wat vinden wij?

Eerlijk toegegeven: voordat we ook maar een knopje hadden aangeraakt, waren we een beetje sceptisch over Animal Crossing New Leaf. Want, euhm, was dat niet meer iets voor kleine kinderen? Nou, niets is minder waar. Ook als volwassene raak je niet uitgekeken (lees: Marleen was er niet van weg te slaan)!
 
Je begint het spel door eerst het één en ander aan gegevens in te vullen. Vervolgens start het spel op, stapt je digitale ik in een boemeltreintje en krijg je een welkomstpraatje van een inwoner van jouw stad. Je kunt een eigen naam voor je stad verzinnen en tegen de tijd dat je een beetje bent bijgepraat, ben je al op het station.

Daar word je welkom geheten door een handjevol inwoners. Erg leuk, het zijn allemaal dieren die een heel gek stemmetje hebben. Je secretaresse helpt je dan met de eerste stappen om je helemaal thuis te voelen in de stad. Je koopt je eigen huis bij Tom Nook, krijgt een rondleiding door de stad en plant vervolgens je eigen boom. Vanaf dat moment kun je er niet meer omheen: je bent officieel burgemeester!
 

Marleen zit er al gelijk helemaal in

Een geweldige woonplaats

Het is in het begin even wat puzzelen, maar als snel kom je erachter waar alle knopjes voor dienen. Zodra je een huis hebt, kun je op onderzoek uit. Als burgemeester moet je wel bepaalde taken uitvoeren om geld te verdienen, Zoals het plukken van fruit en het zoeken naar schelpen (vooral de schelpen leveren heel veel op) en het verzamelen van insecten die je kunt verkopen aan het stadsmuseum. Een hele handige ontdekking! Het geld dat je krijgt, kun je vervolgens besteden aan wat je maar wilt. Het doel was in het begin een beetje onduidelijk, maar al snel kom je erachter dat het jouw taak is om van de stad een geweldige woonplaats te maken voor alle dieren. Het is dus meer dan alleen een beetje wat in het rond lopen. Er wordt ook echt wat van je verwacht!
  
Het is een heel leuk spel waar je uren zoet mee kan zijn. Zeker door de 3D functie op de Nintendo 3DS wordt het spelen een hele ervaring. Ik - Marleen - kon mezelf helemaal inbeelden dat ik op het strand lig terwijl ik dit spelletje aan het spelen ben. Ideaal tijdverdrijf voor als je dat zoveelste potje beachball eigenlijk wel een beetje zat bent!
 
Tip: Om een frisse en goede start te maken, is het heel handig om de website erbij te houden. Hier staan handige weetjes en tips zodat je precies weet wat je allemaal kunt doen. Ik kwam hier naderhand pas achter en het had me zeker wat tijd gescheeld als ik dit wist.

Dit is een advertorial.