Vrouwen met een boze gezichtsuitdrukking: Bitchy Resting Face

Gezicht door Karin

Krijg jij ook vaak te horen ?dat je zo chagrijnig kijkt?? Of vragen mensen vaak aan je ?of je boos bent?? Dan heb je last van een Bitchy Resting Face. Het YouTube-kanaal Broken People maakte hier een hilarische parodie over?
 
In het filmpje is een Bitchy Resting Face ? een boos gezicht in ?rusttoestand? ? uitgelegd als een ongeneeslijk syndroom waar veel vrouwen mee kampen. Het filmpje is gemaakt door Taylor Orci, een schrijfster en comediënne en haar vriend Jared Nigro, een schrijver en performer. Samen maken ze regelmatig filmpjes over een koppel met een verstoorde relatie. Echter, dit filmpje dat drie weken geleden is geüpload, is al over de 850.000 keer bekeken, zo meldt DailyMail


Inside joke
?Het was een inside joke tussen mij en mijn vriend Jared?, vertelt Taylor tegen MailOnline. ?Toen we elkaar ontmoetten, vond hij namelijk dat ik er bitchy uitzag, en ik had zoiets van ?pfff? eikel? en toen hebben we een jaar niet met elkaar gepraat.?
 
Vrouwen die lijden aan het Bitchy Resting Face-syndroom trekken overal haat aan ? van hun eigen vriendjes tot aan verkoopdames aan toe die niet onder de indruk zijn van de onbeleefd lijkende dame. ?Deze vrouwen lijden misschien wel heel erg zonder dat je het weet?, verklaart de video. ?Ze zien er bitchy uit terwijl ze dat misschien helemaal niet zijn.?
 
Op de vraag of Taylor zelf weleens beschuldigd is van een Bitchy Resting Face, zegt ze: ?Ja! Eén van mijn grootste irritaties is als mensen zeggen dat ik blijer moet zijn of moet lachen. Daar word ik júist heel kwaad om! Ik ben ook actrice, dus ik kan nooit girl next door-types spelen omdat ik te verdrietig kijk. Misschien ís the girl next door wel verdrietig!?

De video waarin ook wat vrienden en vriendinnen van Taylor spelen, verklaart: ?Als je iemand met een boze gezichtsuitdrukking op haar gezicht ziet, dan hoef je niet haar toe te gaan. Je kan haar gewoon alleen laten, het is gewoon haar gezichtsuitdrukking. En als het alleen haar gezicht is, dan weet ze dat waarschijnlijk allang, dus er is geen noodzaak om dat te gaan vertellen. Zij hebben ook gevoel.?

Herkenbaar
De video is natuurlijk als grap bedoeld, maar veel vrouwen hebben al gereageerd dat ze zich heel erg herkennen in de video. ?Als er één ding is wat ik heb geleerd, is het dat we niet alleen zijn!? zegt Taylor. Ook schreef een vrouw: ?Geloof me, het is erger om een vriendelijk gezicht te hebben, mensen denken dat ze je altijd maar kunnen benaderen.' Een andere vrouw schreef ?Het aantal mensen dat naar me toekomt en zegt ?Smile, het is allemaal niet zo erg? of ?Hé, gaat het?? en ?Kijk niet zo chagrijnig?, terwijl ik gewoon relaxed ben, irriteert me mateloos. ?Of ik boos ben? Ja nu wel, nu jij denkt dat je mijn emoties van mijn gezicht kunt lezen en de behoefte hebt om me de les te lezen'.'

Nog een commentaar: ?Als een frons of iets dergelijks normaal voelt, dan moet de persoon een lach faken om haar spieren in haar gezicht in een andere positie te zetten. Men moet moeite doen om haar spieren te veranderen door te proberen een beetje te lachen. Neplachen is niet cool of leuk. Mensen moet stoppen om zich te bemoeien met andermans gezichtsexpressies, al helemaal als ze niks met die persoon te maken hebben.?
Echter anderen waren niet onder de indruk van de video, en noemen het een ?excuus voor slecht of onbeschoft gedrag.?

Heb jij last van een Bitchy Resting Face?