Fashionable naar het strand

Mode & trends door Xandra
Zout water in je haren, een glimmend gezicht van de zonnebrand en een verwaaid jurkje. Erg fashionable is het strand niet. Of toch wel? Ze.nl geeft strandproof, fashion verantwoorde tips!
 
Op het moment dat ik dit schrijf zie ik vanachter mijn raam stromende regen naar beneden vallen, maar op het moment dat dit gepubliceerd wordt, zit ik op het strand te genieten van een cocktail. Hoog tijd dus om eens te kijken hoe je fashionable naar het strand gaat. Want dat kan zeker. Ook al is een bikini niet bepaald flatterend en is het lopen op hakken in het zand ronduit belachelijk.
 

De outfit
In de modebladen zie je vaak de meest uitgebreide strandoutfits voorbij komen. Maar laten we eerlijk zijn: niemand gaat op en top gestyled naar zee. Toch kun je al een heel eind komen met wat simpele tips. Strandjurkjes bijvoorbeeld. Daar waar je normaal kiest voor veilig zwart of makkelijk beige, kun je op vakantie juist een hele andere kant op gaan. 
 
Draag printjes en felle kleuren! Het liefst een combinatie van beiden, want het is zomer en dat wil je natuurlijk ook uitstralen. Daarnaast word ik direct hartstikke vrolijk bij het zien van zwierige, opvallende jurkjes. Een fijne jumpsuit kan trouwens ook.
 
De accessoires
Heb je een aantal - het liefst zoveel mogelijk, je weet nooit wat voor smakelijks er rondloopt - jurkjes verzameld, dan kun je bijpassende accessoires gaan zoeken. Ook hier geldt: less is more. Je bent immers op het strand en gaat waarschijnlijk zwemmen. Metaal is dan niet erg handig. Wel leuk zijn de (look-a-like) zelfgemaakte armbandjes van touw en kralen die deze zomer helemaal hip zijn. Ze gaan niet stuk en worden niet lelijk van een beetje zout water. En vergeet die hippe grote zonnebril niet!
 
Ook belangrijk: schoenen. Kies voor een paar leuke slippertjes. Of dat nou teenslippers, gladiatorsandaaltjes of leuke waterschoentjes zijn, maakt niet uit. Kun je niet kiezen? Wissel dan af! Of koop voor ieder jurkje een ander paar. Want het leuke aan dit zomerse schoeisel is dat het vaak heerlijk goedkoop is. Ideaal voer voor een shoe addict als ik dus.
 
Beautytips
Ik moet toegeven dat mijn haar wonderbaarlijk opknapt van de zeelucht. Denk aan subtiele golven en veel volume. Maar is dat bij jou niet het geval? Geen paniek! Draag een hoed en niemand die het ziet. Moet je vervolgens de zee in? Een hippe bandana of leuk haarbandje doet wonderen. Kies een aantal goedkope exemplaren uit zodat het niet erg is als ze dankzij hevig zeegeweld kapot gaan. Qua kleur kies je voor knalroze of neongeel. Op en top zomers!
 
En make-up? Een flinke laag waterproof mascara en that?s it. Smeer - naast zonnebrand met een flinke factor natuurlijk - vooral niets op je gezicht. Dankzij de hitte zweet je het er binnen no time af en daarnaast is het juist erg goed voor je huid om die eens te laten ademen. Lekker simpel dus!
 
Wat is jouw ultieme strandtip? 
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.wordpress.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.