Lifestyle / Media
Media

Chicklit voor moslima?s: No Sex in the City

Carrie had het allemaal. Dé droombaan, drie cocktaildrinkende vriendinnen en Mr. Big. Uiteraard werd er altijd gepraat over seks. Nu is er een tegenhanger in de vorm van een boek: No Sex in the City. Speciaal voor single moslima?s.
 
Ze waren rijk en hadden allemaal een behoorlijk hoog libido. Dat is waar Sex and the City eigenlijk om draaide: seks, seks en nog eens seks. Lekker taboedoorbrekend en altijd op zoek naar de grens, we loved it! Toch gaat de zoektocht naar de ware niet alleen om hitsige avontuurtjes tussen de lakens, vond de Australische schrijfster Randa Abdel-Fattah. Dus schreef ze het boek No Sex in the City.
 
No Sex in the City
Aan The Telegraph vertelt Randa dat ze zich er altijd toch maar over verbaasde dat de vrouwen in de hitserie allemaal blank, rijk en seksueel actief waren. Alhoewel voor het overgrote deel van de vrouwelijke bevolking Sex and the City hét antwoord was op alle liefdesproblemen en iedereen zich spontaan begrepen voelde, kwamen niet altijd alle ervaringen van de personages overeen met de werkelijkheid.
 
?Ik schreef No Sex in the City, omdat ik alternatieve perspectieven wilde presenteren op de thema?s uit de serie. De moslimvrouw van nu bijvoorbeeld zoekt een goede balans tussen Islamitische tradities en het moderne leven. Deze levensstijl komt niet helemaal overeen met de westerse normen, zeker als het gaat over daten en seks voor het huwelijk?, legt Randa uit.
 
In haar boek No Sex in the City geeft ze de lezer een blik op het liefdesleven van vier jonge twintigers die Islamitisch, Grieks-orthodox en Hindoe zijn. Een tikkeltje anders dan we misschien gewend zijn, maar net zo brutaal en herkenbaar. ?Want hoe vind je De Ware binnen een kleine gemeenschap? Het relatietraject is in elk geloof heel anders en dat is waarschijnlijk het belangrijkste verschil met de gangbare westerse chicklit?, aldus Randa.
 
Zoete wraak
Randa verzamelde alle hilarische, ontroerende en spannende verhalen van vriendinnen en familie die op hun beurt niet konden wachten tot hun verhalen verwerkt waren in het boek. ?Het was eigenlijk hun manier van zoete wraak nemen op alle rampdates die ze in hun leven hebben meegemaakt. Want ja, ook als moslima maak je soms hele rare dingen mee?, vertelt de schrijfster.
 
Van verhalen over mannen die hadden gelogen dat ze vloeiend Engels spraken, maar wel met een tolk naar de date kwamen tot een waar huwelijksaanzoek binnen vijf minuten na de kennismaking. Alles komt aan bod in het boek van Randa. Ze hoopt dat ze met haar chicklit kan benadrukken dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat de liefde een breed onderwerp is en vaak resulteert in komische verhalen. Mét, maar ook zeker zonder seks.
 
Wat vind jij van dit initiatief van Randa? Ben jij nu ook benieuwd naar het boek 'No Sex in the City'?
Bron beeld: WeHeartIt