De hotspots van Turkije: het bruisende Bodrum

Reizen door Marleen_S
De vakantie is eindelijk aangebroken! Wil je dit jaar last minute nog naar de zon, dan is Turkije the place to be! Om helemaal in Oosterse sferen te komen, zocht Ze.nl naar de allermooiste plekjes. Ditmaal: Bodrum!

 
Het Disneysprookje Aladdin was toch wel één van onze grote favorieten. Het vliegende tapijt wilden we hebben, Jasmine wilden we zijn en hoe vaak hebben we wel niet over een lamp gewreven? Dat Oosterse sprookje is dichterbij dan je denkt. Daar heb je geen magische geest voor nodig, gewoon de hulp van Ze.nl. Want hier lees je alles wat je moet weten over Bodrum!
 

Het Saint-Tropez van Turkije

Het is de badplaats der badplaatsen: het zonovergoten Turkse Bodrum! Dit stadje ligt aan de Egeïsche kust en is daarmee gelijk het walhalla voor elke zonaanbidder. Een prachtig strand en een heldere zee liggen binnen handbereik. Als je van Turkije en van hoge temperaturen houdt, maar eens iets anders wilt dan Alanya of Marmaris, is Bodrum absoluut een aanrader.
 
Bodrum wordt namelijk ook wel het Saint-Tropez van Turkije genoemd en dat is niet voor niets. Vroeger trokken de jetsetters massaal naar dit kleine pittoreske stadje, maar doordat de badplaats ook populair werd bij het ?gewone? publiek verdwenen ze snel weer. Tegenwoordig zijn bestemmingen als Ibiza meer geliefd bij de high society, maar dat neemt niet weg dat Bodrum tot op de dag van vandaag nog steeds de ideale plek is om je vakantie te vieren.
 
Letterlijk vieren, want als je graag een feestje bouwt, ben je ook in Bodrum aan het goede adres. Het plaatsje is misschien klein (het heeft zo rond de 35.000 inwoners), toch valt er van alles te doen om alles uit je vakantie te halen wat erin zit. ­­Van kleine barretjes, tot grotere clubs in het uitgaansgebied Gümbet en van plaatselijke boetiekjes tot populaire winkelketens in het winkelcentrum Oasis. Tip: ga een nachtje dansen en sjansen in Halikarnas The Club. Deze uitgaansgelegenheid is superpopulair in heel Turkije. Waarom? Door de geweldige schuimparty's en het prachtige uitzicht over heel Bodrum.
 


 
Afdingen

Qua prijzen doet Bodrum niet onder voor andere zonnige bestemmingen, maar het is wel zo dat wanneer in het hoogseizoen de toeristendrukte groot is, de prijzen stijgen. Winkeleigenaren vragen namelijk de hoofdprijs voor hun artikelen, dus zorg dat je een beetje goed wordt in afdingen. Schroom niet om lekker laag in te zetten, want in vergelijking met andere landen vragen de Turken bijna tien keer zo veel voor hun souvenirs. Dus voel je niet schuldig.
 
Wil je niet te veel mensen om je heen en lekker cheapy je vakantie doorkomen, dan kun je het beste vlak voor of direct na de zomer je ticket boeken. Restauranthouders, clubeigenaren en marktkooplui werken namelijk 's zomers in Bodrum en trekken in de winter weer terug naar hun eigen regio. Let dus wel op dat je ook weer niet té laat op vakantie gaat.


In vergelijking met veel andere Turkse badplaatsen, is Bodrum heel modern. De bevolking is er rijker dan in andere delen van het land en dat zie je terug in het dagelijks leven. De vele westerse invloeden zorgen ervoor dat je je er gelijk thuisvoelt als toerist.
 
Met de boot naar Datca
Bodrum heeft ontzettend veel te bieden qua bezienswaardigheden, zoals het prachtige kasteel van de stad en heel veel watersportmogelijkheden, maar heb je zin een tripje, ga dan zeker naar Datca. De tocht met de boot is alleen al de moeite waard!


Datca is een klein dorpje dat niet ver van de Turkse kust ligt. Vanuit Bodrum ben je er zo met de boot. Een echte trekpleister hier zijn de ruïnes van Kridos. Ook vind je er twee oude Romeinse theaters die adembenemend mooi zijn. Datca is een perfect oord als je het bruisende leven in Bodrum even wilt ontvluchten en graag ook wat cultuur wilt opsnuiven. Tip: is het toch iets te warm voor een excursie? Op het schiereiland van Datca vind je ook hele mooie stranden en kun je een lekkere duik nemen in de zee.
 
Enne, als je een leuke vakantieliefde aan de haak wilt slaan, hoeft de taal niet langer een probleem te zijn. In Bodrum vind je namelijk veel Nederlandse Turken die je overal en met alles willen helpen. Zo wordt eten bestellen in een restaurant en die knappe Turk versieren in de bar een stuk makkelijker ? en leuker!


Ben je enthousiast geworden en loop jij al warm voor het zonnige Turkije? Kijk voor meer informatie en vliegtickets voor Bodrum op goturkey.com! Voor meer vakantiebestemmingen in Turkije, kijk even op de website.