Lifestyle / Media
Media

8 onmisbare apps voor een zinderende zomer

Ken je dat? Je komt van het strand, je kunt je auto niet meer vinden en natuurlijk begint het net te onweren. De muggen belagen je van alle kanten en je moet heel nodig plassen.

Daar sta je dan, in je bikini, tien kilo te zwaar en met een enorme behoefte aan een cocktail. Vakantie kan een stressvolle aangelegenheid worden en dat is nou nét niet de bedoeling. Gelukkig komen onze smartphones ons te hulp deze zomer. De nieuwe mobiele telefoonprovider Robin Mobile* verzamelde acht gratis mobiele apps om deze zomer zo aangenaam mogelijk te maken!
 
1. Druppel
Zomer in eigen land blijft altijd een beetje tricky. Blijft het droog of gaat het regenen? Druppel is een heel eenvoudige app met maar één functie: wordt er binnen de komende twee uur regen verwacht, dan is dit tot op de minuut nauwkeurig zichtbaar op je scherm. Is het de komende twee uur droog? Dan schijnt de zon op hetzelfde scherm. Handig is bovendien de Social Share Tool, waarmee je je vrienden onmiddellijk op de hoogte kunt brengen van een eventueel naderende stortbui.
-voor iPhone
 

2. Car Locator
Je kent het wel: de zon gaat bijna onder en na een zorgeloos dagje op het strand ben jij onderweg naar je auto. Alleen? waar had je 'm ook alweer geparkeerd? De eindeloze rijen met auto?s op de parkeerplaatsen bieden je geen enkele houvast. Gelukkig heb je Car Locator geïnstalleerd op je telefoon. Deze app vindt de dichtstbijzijnde parkeerplaats, onthoudt de locatie van je auto en wijst je ook nog de weg terug naar je vierwieler.
-voor iPhone, Android & Windows Phone

3. Cocktail Flow
Strawberry Martini anyone? Wat is er lekkerder dan een cocktail in het licht van de ondergaande zomerzon? Geen cocktailbar op de camping? Geen zorgen. Met Cocktail Flow heb je honderden cocktailrecepten bij de hand. Deze app kan zelfs cocktails suggereren op basis van wat je aan drankjes in huis hebt. 
-voor iPhone, Android & Windows Phone

4. Wi-Fi Finder
Internetten in het buitenland is duurder dan in Nederland. Om hoge rekeningen bij thuiskomst te voorkomen, download je Wi-Fi Finder voor Android of iPhone. Deze handige app zoekt de gratis internet-hotspots voor je op, zodat je zonder zorgen over hoge kosten overal kunt facebooken en twitteren.
-voor iPhone & Android
 

5. Sworkit

Om er straks aan het zwembad weer strak bij te liggen, kan een beetje bewegen geen kwaad. Met Sworkit heb je een keur aan work-outs tot je beschikking. Omdat de app de work-outs voor je varieert, heb je veel afwisseling tijdens het sporten.
-voor iPhone & Android
 
6. Anti Mosquito
Wij hebben hem nog niet kunnen testen, maar de makers beweren dat deze app muggen op afstand houdt met behulp van een uniek hoogfrequent geluid dat de meeste muggen onaangenaam vinden. De zomer door zonder muggenbeten!
-voor iPhone & Android
 
7. HogeNood
Hoe vaak gebeurt het niet dat je moet plassen, maar dat er in geen velden of wegen een toilet te bekennen is? Deze zomervakantie zal de nood minder hoog zijn, want de HogeNood-app zoekt het dichtstbijzijnde toilet voor je op. Met up-to-date toiletinformatie en beoordelingen door andere gebruikers.
-voor iPhone & Android
 

8. Spring Levend

Voor die hard soapies is er weer een nieuwe GTST-app, bedoeld om fans door een soaploze zomer heen te helpen. Gebruikers moeten een mysterie oplossen in een virtuele speurtocht die start waar de cliffhanger van het afgelopen seizoen stopte.
-voor iPhone & Android 
 
*Robin Mobile, die deze lijst samenstelde, is de eerste en enige SIM-only-aanbieder in Nederland die écht onbeperkt mobiel internet, sms?en en bellen biedt, zonder contract of abonnement.