10 tips om langer te lijken

Mode & trends door Madelon
De juiste kleuren in je kleding kunnen veel voor je uiterlijke verschijning doen, maar je kunt je kleding ook gebruiken om optisch langer te lijken! Met een perfect staaltje gezichtsbedrog snoep jij er zó enkele centimeters bij.

1. Wist je dat de lengte van je jas enorm veel kan doen voor je totale, ogenschijnlijke lengte? Je hebt ?m niet altijd aan, maar voor de uurtjes die je buiten doorbrengt is het goed om hier even aandacht aan te besteden. In het geval van een trenchcoat is het belangrijk dat er zo veel mogelijk been zichtbaar is. Kies dus geen jas die tot je onderbenen komt, maar laat ?m net onder je billen vallen. Daarnaast doen schouderdetails het altijd goed ? denk aan plooien bij de mouwen of studs op de schouders. En vermijd het oldskool bomberjack: naast dat al het pofferige je kleiner zal doen lijken, leven we niet meer in de jaren ?90?

2. Accessoires waar de aandacht naartoe wordt getrokken zijn altijd goed! Kleine dames kunnen in dat kader het best kiezen voor lange kettingen. En doe ?m dan niet drie keer om je nek heen, nee: laat ?m lang hangen. Deze ?lijn? die je op deze manier in je kleding brengt zorgt voor een optisch langere look.

3. Vermijd vlindermouwen! Ze doen je armen breder lijken dan ze werkelijk zijn, kortom: echt een no go. Kies in plaats daarvan voor zo veel mogelijk aansluiting op je lichaam, wanneer je een top koopt: strakke mouwen en een ronde hals.


Kylie Minogue en Rachel Bilson zijn beiden kleiner dan één meter zestig, maar het is niet aan ze te zien!

4. Let goed op wanneer je een rok of jurk koopt: ze kunnen je lengte maken of breken. Een maxidress is mooi, maar zorgt er niet altijd voor dat je langer wordt. Een kokerrok is daarentegen wél een goede keuze, vooral als het model net onder de knie valt. Draag er dan wel hakken onder voor het beste effect. Ook een rok met een split zorgt hiervoor, net als een jurk of rok met asymmetrische onderkant. Plooirokken zijn uit den boze voor korte dames, deze maken je een stuk kleiner en zwaarder.

5. Horizontale lijnen in je outfit breken je lengte onwijs ? niet alleen horizontale prints, maar ook lijnen qua kleding. Vermijd deze dus! Kies niet voor een spijkerrokje met zwart gestreepte top en een legging tot je enkels. Je raadt het al: veel te veel horizontale lijnen. Draag je een legging, kies er dan een mét voet. Wil je een rokje aan? Zorg dan dat je rok zo veel mogelijk aansluit op je top, qua materiaal én qua kleur. Je outfit moet in elkaar overlopen in plaats van opgebouwd zijn uit blokken.

6. Een goede tip om langer te lijken is om het accent te leggen op je taille, en dat doe je door taillebroeken te dragen. Ze maken iedere outfit meteen een stuk chiquer! Heupbroeken laten je benen juist korter lijken. Combineer een taillebroek met hoge hakken en je hebt ellenlange killer legs. Een broek omslaan is in alle gevallen not done, daar wordt dan de aandacht naartoe getrokken en dat wil je niet.

7. Gelijke kleuren in een outfit zorgen ervoor dat je langer lijkt. Ga bijvoorbeeld totaal in het zwart en je zult zien dat je langer lijkt, dan wanneer je alle kleuren van de regenboog draagt. Ook kleurverloop kan hiervoor zorgen, alhoewel dit soms lastig te creëren is in een outfit. Bovendien moet je hierbij goed letten op welke kleuren je gebruikt. Doe de felste bijvoorbeeld bovenaan (zie punt 10).


8. Heel voor de hand liggend maar soms wordt het gewoon vergeten: schoenen met hakken maken je automatisch een paar centimeters langer. Niet alleen letterlijk, ook optisch! Ga maar eens voor de spiegel staan met platte schoenen, en wissel deze daarna om voor hakken. Doordat je ineens ?op je tenen? gaat staan wordt een veel groter gedeelte van je voet zichtbaar. Dit wordt door je hersenen automatisch opgeteld bij je benen, waardoor je benen centimeters langer lijken. Bovendien kunnen hakken bij vrijwel iedere outfit en gelegenheid, dus waarom niet?

9. In het verlengde van de horizontale lijnen kunnen ook brede riemen funest zijn voor je lichaamslengte. Wil je een riempje om, kies dan voor een smalle en draag hem óf in je taille, óf op je heupen ? maar alleen als je outfit dit toestaat! Bij een minirokje kun je dat bijvoorbeeld beter niet doen ? weer te veel horizontale lijnen. Brede riemen zorgen hier automatisch ook voor, geen goed idee dus.

10. Wanneer je de nadruk legt op de bovenkant van je lichaam, wordt de aandacht daar naartoe getrokken. Automatisch ?lift? dit je iets omhoog en hierdoor lijk je een stuk langer! Kies bijvoorbeeld voor opvallende accessoires zoals kettingen, pailletten, grote oorbellen, schouderapplicaties, een opvallende halslijn of felle kleuren in bijvoorbeeld je jasje. Ook een lange, smalle kraag zorgt voor dit effect. Vermijd brede kragen, hierdoor lijk je dan weer kleiner.

Wat trek jij meestal aan om langer te lijken?