Hoe overleef ik een vakantieliefde?

Relaties door Marleen_S
De vakantie is weer voorbij ? diepe snik ? en de dagen van zon, zee en kilometers wit strand laat je achter. Net zoals Gionni de knappe Italiaan waar je als een blok voor viel. Of Pedro. Of Serge. Zo overleef jij jouw vakantieliefde!

 
In de zomer is alles beter, alles mooier. Niet alleen de zon, maar ook het leven lacht je toe. Alle ingrediënten zijn aanwezig om keihard verliefd worden. En het is hard, o ja zeker. Vooral als je na twee weken afscheid moet nemen van Don Juan en je met het allergrootste liefdesverdriet in het vliegtuig terug naar huis stapt.
 
Stap 1: Vakantiekater
In het zonovergoten Frankrijk hing de liefde overduidelijk in lucht toen je hém ontmoette. In ons koude kikkerlandje hangt er alleen een dikke regenbui in de lucht en komt de after summer-dip ook gezellig even aan je deur kloppen. Aan de vakantie en je nieuwe liefde leek geen einde te komen, maar wat ben je toch akelig snel weer gewend zodra je thuis je koffers hebt uitgepakt en de boodschappen weer zijn gedaan.

Bah, helemaal niks aan. Logisch dat je je de dagen na je vakantie het liefst opsluit met een joekel van een vakantiekater. Wees extra lief voor jezelf. Huilen mag, doe het vooral veel, zodat het er lekker uit is. Kus een paar keer de foto van je vakantielover en haal met een lekker zomers muziekje weer alle herinneringen naar boven. Dompel jezelf onder in zelfmedelijden en draai de meest romantische films ever (zoals The Notebook, Dear John, dat soort taferelen), zodat je klaar bent voor de volgende stap.

 
Stap 2: Afleiding
Als je ogen kurkdroog zijn van het huilen en je de hele ijsvoorraad van de Appie hebt leeggegeten, is daar het moment dat je klaar bent voor de volgende stap: afleiding. Trek je joggingsbroek uit die je al drie dagen niet hebt gewassen, schiet in je mooiste kleren en ga eropuit met een vriendin. Nederland is misschien geen prachtig eiland, er valt wel genoeg te doen.
 
Afleiding is de beste manier om niet meer aan zijn helderblauwe ogen en gitzwarte haar te denken. Verliefd geworden op meneer de reisleider of de barman uit de beachbar? Bedenk maar zo dat zij ook overgaan tot de orde van de dag. Er moet gewerkt worden en zij zullen zichzelf ook niet elke avond in slaap huilen door jouw afwezigheid. Natuurlijk, de liefde is soms bitter, maar dat betekent niet dat de andere dingen in het leven minder mooi zijn.
 

Stap 3: De andere kant

Som alle nadelen van je vakantieliefde op. Hij had een prachtig lijf, ja, maar die ballenknijper was toch echt wel letterlijk en figuurlijk een afknapper. Plus het feit dat je dondersgoed wist dat hij een player was en elke avond met een schatje uit een ander stadje het bed deelde. Een vakantieliefde heet niet voor niets zo, want als je hem buiten de vakantie in het ?echte leven? zou tegenkomen, zou het toch allemaal net even wat anders voelen.
 
Stap 4: Verliefd worden
Waarom in zak en as zitten vanwege een bloedgeile local die je waarschijnlijk nooit meer ziet, als er ook genoeg andere mooie mannen beschikbaar zijn?! Ja, er zwemmen meer vissen in de zee, ook in onze Hollandse Noordzee.
 


Ga zodra het lekker weer is een dagje naar het strand en herbeleef in het kort jouw ultieme zomer en versier een beachboy. Of ga een avondje stappen en flirt met elke knappe gozer die je tegenkomt. Zo makkelijk als het op vakantie ging, moet het ook kunnen in de plaatselijke kroeg. Vergeet niet: je hebt een lekker tintje, het is nog een klein beetje zomer en je ziet er goddelijk uit.
  
Stap 5: De uitnodiging
Wil je de liefde toch een eerlijke kans geven? Nodig hem dan uit om bij jou een weekendje langs te komen. Eens zien of de vonk er nog is. Je weet of jullie een kleine toekomst hebben op het moment dat je het hem voorstelt. Gaat hij gretig op je aanbod in? Wie weet wat er kan gebeuren. Houdt hij de boot af en mompelt hij vage excuusjes als ?te druk? of ?als het hem wat beter uitkomt?? Dan weet je genoeg: hij heeft helaas geen interesse. De keiharde waarheid, maar je weet wel gelijk waar je aan toe bent.
 
De onverwachte stap: De ware?
Heb je elkaar alweer heel wat keertjes gezien en kun je telkens niet wachten elkaar weer in de armen te vliegen? Skypen jullie tot diep in de nacht en sla je zelfs het shoppen over om een vliegticket naar hem te betalen? Dan is dit the real deal. Natuurlijk kan hij de ware zijn, maar wees voorzichtig in de stappen die je onderneemt om voor altijd bij elkaar te zijn. Zomaar cold turkey gaan samenwonen terwijl je hem na jullie vakantie nog maar twee keer hebt gezien, is wat voorbarig. Loop niet te snel op de dingen vooruit en geef jullie liefde de tijd. If it?s meant to be... Juist, vul zelf maar in.
 


Heb jij ooit een vakantieliefde gehad? Wat deed je toen je weer in Nederland was?