Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: Mannen met goed gereedschap

Als ik de balkondeur dicht trek, heb ik ineens de losse klink in mijn handen. Ik pak de mannenlijst erbij. Daarop staan allerlei doe-het-zelf-klussen. De lijst is twee jaar oud en ooit stond er maar één ding op: ?plinten?. Inmiddels ben ik gewend aan een leven zonder plinten.
 
Twee jaar later is de lijst gevarieerd en omvangrijk. ?Spots in de badkamer vervangen? staat er bijvoorbeeld op; mijn badkamer wordt inmiddels nog maar door drie van de zes spots verlicht. Dat gaat prima, sinds ik bij het bad een setje kaarsen heb neergezet. Ook ?stofzuigerwielen olieën? is een item op de lijst. De stofzuiger rolt niet meer, maar schuift over de vloer als ik eraan trek. Toen mijn moeder een keer kwam en besloot te zuigen, viel haar op dat de wielen ?een drupje olie nodig hebben?. ?Moet je even je vriend laten doen?, zei ze. Misschien bedoelde ze daarmee dat ik snel een vriend moest opscharrelen. Of misschien was ze gewoon aan het vissen of haar single dochter stiekem alweer aan de man was.

?Lekke band repareren?, staat er ook al een paar jaar op. Die moet ik eens doorstrepen, want de fietsenmaker bij mij om de hoek moet ik geen werk afnemen tijdens de crisis. Ook ?scharnier slaapkamerraam? staat er al lang op; ik weet niet eens meer weet wat de bedoeling is. Moet dat scharnier worden vervangen, geverfd of geölied? Kortom: er staat niks urgents op de mannenlijst en er heeft zich ook nog geen man gemeld om zich over mij en mijn lijst te ontfermen. Met de balkondeur op slot en de klink in mijn handen, zal dat moeten veranderen. Het is zeer urgent dat mijn balkondeur weer open kan namelijk.
 

?Ik moet ook alles alleen doen?, zucht ik tegen Nicky. Haar vriend heeft twee linkerhanden, dus ik ben bij de verkeerde zielig aan het doen, maar dat kan me niet schelen.
?Ik heb de ideale oplossing voor je?, zegt ze opgetogen. ?Hij heet Victor, ziet er ongelooflijk lekker uit, is single en zelfstandig meubelmaker.?
?Mijn meubels zijn niet stuk?, zeg ik.
?Nee?, zegt Nicky, ?maar deze vent had ik allang besprongen als ik single was. Hij is superhandig en heeft bij ons het traphekje voor Emma geïstalleerd toen hij het niet zo druk had.? Blijkbaar is het een jeugdvriend van haar vent.
 
De volgende dag al heb ik een afspraak met Victor. Hij heeft beloofd zijn beste gereedschap mee te nemen en ik hoop dat de hittegolf nog even aanhoudt; ik ben wel toe aan een coca-cola-light-break-traktatie. Maar als ik de deur open doe, hangt al het gereedschap om het middel van een mollige zestiger met grijzend haar. Victor blijkt te zijn weggeroepen door een vriend in nood. Dit is zijn vader.
 
Drie uur later heeft zowel mijn huis als mijn ego een opknapbeurt gekregen. ?Onvoorstelbaar?, vindt de papa van Victor het, dat ik nog single ben. ?Die jongelui hebben iets aan hun ogen, schat?, zegt hij hoofdschuddend bij het weggaan. Voldaan ga ik op het balkon zitten. Dan zie ik dat mijn tuintafel afbladdert aan de zijkant. En zit daar onderaan ook een schroef los? Tijd voor een nieuwe lijst. ?Victor? zet ik er groot boven. Met een smiley.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.