Geheime liefdes: ?Hij gaat binnenkort trouwen?

Relaties door Karin
Je hebt vlinders in je buik, kan niet meer eten van verliefdheid en spendeert het liefst al je tijd samen met hem. Alleen kan het niet. Niemand mag het weten van jullie liefde voor elkaar… Ook Merel moet haar liefde geheimhouden.
 
“Ik ontmoette P. op een leuk feestje in de stad. Ik had veel gedronken en liet m’n telefoon vallen. Hij bracht ‘m naar me toe en we raakten in gesprek. Daarna stelde hij me voor aan zijn vriendin”, vertelt Merel.
 
“Toen hebben we gewoon gepraat, ik was verder niks van plan en vond het niet erg dat hij een vriendin had. Tot hij ineens zei: ‘Ik heb zin om je te zoenen.’ Enigszins verbaasd merkte ik op dat hij een vriendin had. Maar hij vertelde me dat wanneer ze samen op een feestje waren en drugs gebruikten, ze elkaar daar dan vrij in lieten. Maar op het feestje zelf kwam ik er al achter dat hun relatie toch iets minder vrij was dan hij vertelde. Hij was zich toch een beetje aan het verstoppen. Zijn vriendin deed ook niet echt aardig tegen me. Vervolgens hebben we uitgebreid staan zoenen en hebben we nummers uitgewisseld.”
 
P. zocht heel veel contact met Merel na het feest. “Ik was toen in een best wel zwakke periode, het was een jaar uit met mijn ex-vriend en jeugdliefde met wie ik tien jaar een relatie had. P. was heel complimenteus, de gesprekken die we hadden via Facebook en WhatsApp waren heel spannend en ook seksueel gericht. Hij wilde heel graag afspreken. Ik heb het lang afgehouden, maar uiteindelijk gaf ik toch toe. Waarom weet ik niet echt, ik zocht denk ik gewoon een beetje spanning.”
 

Afspreken
Omdat die gesprekken al zo veel seksuele spanning hadden, zijn Merel en P. ook tijdens de eerste date met elkaar naar bed geweest. "Hij was de eerste man na mijn ex, dat vond ik vooral heel heftig. Het was niet eens dat ik verliefd op hem was. Ik vond vooral de aandacht heel erg leuk. Het werd steeds leuker en naarmate we vaker afspraken werd de seks ook veel beter; toen ging het me ook heel erg daar om.” 
 
"Op dit moment zien we elkaar bijna wekelijks. Zij gaat om half 7 weg ’s ochtends naar haar werk en is ‘s avonds terug. Hij werkt in de horeca, dus hij is pas heel laat terug. Dus hij komt voor of na zijn werk. Ook sta ik onder een andere naam in zijn telefoon. Vaak zegt hij dat-ie naar een vriend gaat. Hij zegt ook dat niemand iets weet uit zijn omgeving. We zijn weleens op een feestje een paar vrienden van hem tegengekomen, maar dan zegt-ie hetzelfde als hij tegen mij zei: ‘Op een feestje mag ik dat.’ 
 
Trouwen
“Hij gaat binnenkort trouwen. We scharrelen nu anderhalf jaar. Hij heeft haar ten huwelijk gevraagd toen hij al met mij ‘bezig’ was. Hij had ooit gezegd dat hij dat ging doen. Maar toen hij haar heeft gevraagd, heeft hij het niet aan mij verteld; dat is later uitgekomen. Toen voelde ik me best wel verraden, want inmiddels waren er wel gevoelens bijgekomen. Hij zegt dat hij van mij houdt en eigenlijk het liefst met mij verder wil, maar hij kan haar niet verlaten. Maar ik zou dat ook niet willen. Als hij haar voor mij zou verlaten, vind ik die druk op mij zó hoog, dat wil ik niet. Ik ben er ook van overtuigd dat een relatie tussen mij en hem niet gaat werken, omdat ik weinig vertrouwen in hem heb. Het is niet gemeen bedoeld van hem, maar ik denk dat hij gaat liegen als hij in paniek raakt. Net zoals hij niet vertelde dat hij haar ten huwelijk had gevraagd.”
 

Waarom P. vreemdgaat? "Hij geeft aan dat hij vreemdgaat om mij. Zijn meisje is vrij behoudend en netjes en ik ben spontaan, actief en heb altijd zin in seks. Hij zegt dat-ie van me houdt. P. betekent wel wat voor me; hij heeft me wel door een periode heen geholpen die lastig was. Maar of ik het houden van kan noemen, durf ik niet te zeggen.”

Schuldgevoel
Maar heeft Merel nooit schuldgevoel dat ze het doet met de aanstaande man van iemand anders? “Mijn geweten druk ik weg. Ik voel me ook wel lullig, hij is wel iemand anders’ vriend, en ik hoor niet aan de man van een ander te zitten. In het begin vond ik het heel lullig en erg. Maar ik hoor ook vaak vervelende verhalen over haar - dat ze ruzie hebben gehad - en dan is het weer makkelijker. Als hij dingen zegt als ‘ik stuur aan op ruzies om uit elkaar te gaan met haar’, dan gaat dat geweten ook een beetje minder spelen. Hij wil haar eigenlijk toch niet, dus kan ze beter van hem af zijn, denk ik dan. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat hij haar ten huwelijk heeft gevraagd. Hij zegt dat-ie het nu niet meer terug kan draaien en dat het een impulsieve actie was. Maar dat is gewoon niet zo. Hij heeft niet impulsief een ring gekocht en haar weken later impulsief gevraagd. Hij heeft het heel erg doordacht.” 
 

Afkappen
Merel heeft het al heel vaak geprobeerd af te kappen, maar de enorme seksuele spanning tussen haar en P. zorgt ervoor dat het elke keer op seks uitdraait. “En die seks is zo goed, dat we zeggen: dit kan toch niet stoppen? Ik wil wel stoppen. Hij is namelijk heel claimerig en ik heb altijd gezegd: ik ben gewoon vrij, dus ik kan gewoon daten. Maar als ik dan een date heb, dan durf ik dat niet tegen hem te zeggen vanwege zijn reactie. En aangezien we 24 uur per dag aan het app’en zijn, is dat vrij lastig. Ik kan hem niet de waarheid zeggen, dan wordt hij gek. Terwijl het me niet zou moeten benauwen. Het zou leuk zijn als het voor de lol kon. Hij heeft nu gewoon twee vrouwen waarvan hij wil dat ze trouw zijn aan hem. Deze situatie is voor mij gewoon niet gezond." 
 
“Als ik eerlijk ben, heeft het me ook wel veel opgeleverd. Zoals aandacht en zelfvertrouwen. Ik kan nu gewoon meer van het vrijgezellenleven genieten. Je gebruikt elkaar eigenlijk een beetje. Hij mij voor de seks en ik hem voor de seks en het zelfvertrouwen dat het me heeft opgeleverd.”

Lees ook de vorige edities van Geheime Liefdes.

Heb jij een relatie (gehad) met bijvoorbeeld je leraar, de vader van je beste vriendin of je neef? Wil jij jouw Geheime Liefde met ons delen? Mail dan naar redactie@ze.nl.