Is het lust of liefde? Zo kom je erachter!

Relaties door Marleen_S
Eindelijk is Mr. Zo Ontzettend Right je zielige singleleven binnengewandeld. Of nou ja, dat denk je, want of dit echt een gevalletje ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ wordt, weet je niet zeker. Is het nou lust of liefde?

 
Hij draagt je op handen… Ja écht, weliswaar alleen naar de slaapkamer, maar toch. Helaas trekt hij diezelfde handen gelijk weer van je af zodra de daad is voltooid. Uren preekt hij dat je the love of his life bent, maar wat er daadwerkelijk verder in je leven gebeurt, interesseert hem geen bal. Met de volgende tekenen weet je of het lust of ware liefde is.
 
Het is lust wanneer…
Zijn ogen staan negen van de tien keer op de borstenstand. Zelfs met een afstandbediening krijg je zijn blik niet op je andere twee sterke punten, je hemelsblauwe ogen, gericht. Al gebruikte je het ding alleen maar om hem even flink hard voor zijn kop te slaan… Geen signaal.
 

Je borsten daargelaten (al kijkt hij het moois er zo onderhand wel vanaf) valt het je ook op dat hij elke minuut benadrukt hoe mooi je wel niet bent. Heel egostrelend natuurlijk, want je zelfvertrouwen reikt naar een ongekend hoogtepunt, maar je vraagt je af of het hem echt is ontschoten dat je promotie hebt gemaakt en dat je op bijna nationaal niveau een vechtsport beoefent. Je bent meer dan mooi alleen, je bent ook slim. Én gevaarlijk.
 
Zijn echte gevoelens houdt hij nog altijd verborgen. Zelfs na veertigduizend dates en een ontmoeting met je ouders, blijft hij vaag over wat hij nou echt voor je voelt. Oké, mannen zijn geen praters en die vier woordjes uitspreken is ook een hele stap, maar toch ben je benieuwd of hij nou wel van je houdt en die twijfel kan hij nog altijd niet wegnemen.
 
Hij slaat je zorgvuldig (en met veel liefde) gemaakte zondagochtendontbijtjes altijd over. Het liefst vertrekt hij direct na de seks, maar op jouw aandringen blijft hij toch nog even tv kijken. Tot hij ‘echt weg moet’. Waar naartoe? Het is een raadsel. Hij wil in ieder geval altijd zo snel mogelijk weg en heeft altijd een excuus om je vrienden en familie niet te ontmoeten. Serieus, drie griepjes in vier weken tijd?
 
Eigenlijk weet je vrij weinig over hem en dat ligt niet aan het feit dat je hem zo weinig ziet. Integendeel, je ziet hem nog vaker dan de inhoud van je koelkast. Hij doet ‘iets financieels’ en je weet waar hij woont, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Wat er in zijn koppie schuilgaat, daar kom je nooit achter. Het is altijd gelijk naar de slaapkamer. Of de trap. Of de keuken….
 
De weg van de liefde gaat niet altijd over rozen. Sterker nog, er zijn behoorlijk wat hobbels onderweg die je samen moet overwinnen. Juist, samen. Als hij meteen wegrent bij ieder probleempje dat jullie prille liefdesgeluk in de weg staat, krab dan even achter je oren. Zeker als het er sterk op begint te lijken dat hij expres de problemen opzoekt en alles aanpakt als excuus om bij je weg te gaan.

Het is liefde als ….

Na lust komt de liefde om de hoek kijken, al hoeft de passie niet direct te verdwijnen, natuurlijk. Jullie rukken de kleren nog steeds van elkaars lijf, maar kleden je daarna weer net zo snel aan om saampjes te dineren, een filmpje te pakken of lekker te keuvelen met een borrel voor de openhaard. Als jullie maar samen zijn, naakt of niet.

 
Je hebt de kriebels en niet alleen in je onderbroek. Je buik, armen, benen, kortom, je hele lijf roept om zijn aanwezigheid. Het liefst wil je continu samen zijn, maar het is dat er zoiets als ‘werk’ op je wacht. Je slaap slecht, eet niet, want je hebt al genoeg aan jouw hersenspinsels over jou en hem. Jup, er wordt intussen ook al driftig gefantaseerd over trouwen en zelfs baby’s.
 
Hij wil met je gezien worden. Ja, ook in het openbaar. Trots plaatst hij foto’s van jullie samen op al zijn social media accounts. Hij noemt je zelfs al zijn ‘meissie’ en als iemand vraagt wat jullie nou eigenlijk van elkaar zijn, is hij het die meteen antwoordt. En wat hij dan zegt bevalt je absoluut.
 
Je kent zijn vrienden, familie en zelfs die ene vage kennis die hij twee keer per jaar ziet. Hij laat duidelijk merken dat je niet zomaar iemand bent, want hij vertelt iedereen enthousiast het verhaal over hoe jullie elkaar hebben ontmoet. Heel opvallend weet hij nog ieder minuscuul detail. Zelfs die ene die jij al bijna was vergeten.
 
Uren praten jullie over… ja, waarover eigenlijk? De tijd gaat veel te snel voorbij en jullie hebben het idee dat je de ander nog zo veel moet vertellen. Je dromen, wat je hebt meegemaakt en wat je allemaal met hem zou willen doen in de toekomst.
 
Je voelt je enorm sexy als hij in de buurt is, maar je wordt ook een beter persoon als je samen met hem bent. Hij haalt het beste in je naar boven en hij zegt dat jij dat ook bij hem doet. Natuurlijk, je spijbelt een uurtje van je werk omdat je hem niet alleen achter wilt laten in je bed, maar hij motiveert je daarnaast ook om te vechten voor wat je wilt. Elke keer als je zijn huis verlaat, voel je de drive om al je dromen waar te maken.
 
Wanneer weet jij of het lust of liefde is tussen jouw en je potentiële lover?