Hippe hoofdmode

Mode & trends door Xandra
Suffe petjes of standaard mutsjes zijn echt niet de enige manier waarop jij je hoofd kunt bedekken. Er zijn tegenwoordig veel hippe oplossingen die het dragen van een hoofddeksel helemaal fashionable maken.
 
Je hebt een bad-hairday, je haar is dankzij een doe-het-zelf-pakketje niet helemaal goed uit de verf gekomen of je hebt simpelweg een andere reden waardoor je jouw hoofd het liefst even bedekt. Herkenbaar, toch? Een pruik is dan misschien wat rigoureus en niet te vergeten: erg duur. Maar je wilt wel fashionable over straat, kan dat? Natuurlijk! Sterker nog, er zijn veel simpele en goedkope manieren waarmee je helemaal hip voor de dag komt.
 
Bron: WeHeartIt
 
Hoeden
Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende oplossing en ik moet zeggen dat ik het in de zomer ook de leukste vind: een hoed. En dan het liefst zo groot en breed mogelijk zodat je je er heerlijk achter kunt verschuilen. Niets voor jou, zo'n gigantisch exemplaar? Dan zijn er ook genoeg kleinere hoeden te verkrijgen. Kies er één - of meerdere natuurlijk - die precies bij jouw stijl past. Ga bijvoorbeeld voor casual met een exemplaar van stro of kies juist voor chic met suède.  
 
Mutsjes
In de winter is het misschien wat gek om met een grote zonnehoed over straat te gaan, dus dan stappen we over op de mutsjes. En denk dan niet gelijk aan een saai gebreid exemplaar. Er zijn zoveel verschillende mutsen die leuk zijn om te dragen. Let echter wel op de momenten waarop je de muts wilt dragen. Gebruik je hem ook binnen? Kies dan niet voor een warme wollen stof. Overigens is een mutsje ook makkelijk zelf gemaakt dus ben je zelf creatief of heb je een lieve oma? Dan kun je een exemplaar maken dat precies voldoet aan jouw stijl.
 
Sjaaltjes
Mijn favoriete vorm van hoofdbedekking is het omknopen van een sjaaltje. Er zijn honderden manieren waarop een sjaaltje leuk om het hoofd geknoopt kan worden. De ene manier is misschien wat ingewikkelder dan de ander, maar oefening baart kunst! Op YouTube staan veel filmpjes waarin op een simpele en begrijpelijke manier wordt uitgelegd hoe je een sjaaltje op een bepaalde manier kunt knopen. Daarnaast is deze manier ook hartstikke leuk, want sjaaltjes zijn vaak niet zo duur en dus kun je er vele van kopen. Lekker variëren dus!

Combineren
Kun je niet kiezen? Of vind je de bloemenprint op dat ene sjaaltje leuk, maar zit je favoriete hoedje of mutsje veel fijner? Geen probleem! Dan draag je het hoedje of het mutsje dat je fijn vindt en knoop je de hippe sjaal er gewoon omheen. Of spelt er een leuke broche of - helemaal volgens de trend - een mooie bloem op. En ook hier geldt weer dat je eindeloos kunt variëren. Het bedekken van je hoofd hoeft dus niet te betekenen dat je er altijd maar hetzelfde uitziet.
 

Wat draag jij het liefst op je hoofd?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.