Chinese vrouwen sluiten lening af met designertas

Werk & studie door Kristie

Hongkong heeft een nieuwe munteenheid: peperdure designertassen. Deze worden door Chinese vrouwen ?betaald? als tijdelijke borg. Bedrijven vinden dit betrouwbaar, omdat de winkelwaarde van deze tassen vaak hetzelfde blijft.

Wel zitten er bepaalde eisen aan de tassen die ingeleverd worden. Alleen tassen van Chanel, Hermes, Louis Vuitton of Gucci zijn toegestaan om een lening mee aan te vragen. Nadat de vrouwen dit pijnlijke afscheid achter de rug hebben, moeten ze binnen vier maanden hun schulden afbetalen.

Tegen alle verwachtingen in, zijn er ook mannen die deze stap nemen. Eén op de vijf klanten zijn namelijk mannen, aldus Daily Mail. Welke man er een designertas in zijn kast heeft hangen, laten we maar even in het midden.

En wat nou als je een echte vintage tas of een gelimiteerde tas hebt? Dan is het heel simpel, hoe origineler de tas hoe meer ?leengeld? je krijgt. Uiteraard worden de tassen wel uitvoerig gecontroleerd op echtheid. Het heeft dus geen nut om met je neppe, plastic tas aan te komen, want dan kun je wel fluiten naar je geld.

Een voorbeeld: Een Hermes Birkin tas ter waarde van ? 117.000, die gedragen wordt door onder andere Kim Kardashian en Victoria Beckham, is goed voor een lening van ? 15.000. Veel Chinese vrouwen zullen dus de afweging moeten maken tussen blut zijn of een tijdje zonder hun geliefde tas rondhuppelen.

Volgens de Yes Lady Finance Co, een van de bedrijven die dit soort leningen aanbiedt, betalen alle klanten hun volledige lening terug binnen vier maanden. Na het afbetalen krijgen ze hun tas weer terug en hebben ze hun financiële zaken weer op orde.

Zou jij je dure designertas kunnen missen als je het financieel niet meer ziet zitten?