Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Populaire internettrend: de hotdogselfie

Reageer 0
Terwijl alle vakantiegangers langzaam weer binnendruppelen in ons koude kikkerlandje, verschijnen tegelijkertijd ook alle vakantiefoto?s online. Vooral de ?bruine benen aan het stand?-foto is geliefd. Oftewel, de hotdogselfie.
 
Het lijken wel een stel stevige bokworsten uit blik die bruine benen van je vriendin die ergens in een zonovergoten Spaans oord rondlopen. Toegegeven, twee halve blote benen geven je vakantiekiekje wel net wat meer cachet. Kun je namelijk mooi even laten zien dat je bij dat immense zwembad bij het hotel jouw benen intussen al van een prachtig kleurtje hebt voorzien tijdens het zonnebaden. En dat allemaal op één foto, handig! 
 

Toch is het wel een beetje vervelend. Zit jij met een hittegolf te zweten achter je computer, wordt je hele timeline op Facebook gevuld met de ene na de andere hotdogselfie. Ja, je vriendin is heel bruin en glad (serieus, geen stoppels?) en ja, dat strand/het terras/de zee is heel mooi (lees: je wordt depressief), maar moet het nu echt?
 
Dat dacht ook een fervent gebruiker op Tumblr. Hij of zij was het zat om al die halve bruine benen te spotten op social media en kon het niet langer aanzien. Een paar muisklikken later was de blog Hot Dog Legs op Tumblr een feit. En sindsdien ook gelijk een enorm grote hit.

Kennelijk delen meerdere thuisblijvers deze frustratie, want de pagina wordt elke dag aangevuld met hot dog selfies van over de hele wereld. Maar, schijn bedriegt, want het zijn lang niet altijd mooie bruine benen die je denkt te zien. Nee, om de spot met dit fotocliché te drijven, gebruiken mensen in plaats van hun benen gewoon knakworsten. Lekker pûh.
  

Bij sommige foto?s is het verschil onmogelijk te zien. Bij anderen is het juist weer overduidelijk, maar dat maakt het ook eigenlijk zo hilarisch. Allerlei zomerse accessoires, zoals zonnebrillen, zonnebrandcrème en handdoekjes, worden ingezet om de foto zo geloofwaardig mogelijk te maken. Leuk is dat je bij twijfelgevallen nooit zult weten of het echte benen zijn of worstjes, want dat wordt er niet bij vermeld.

De hotdogselfie-trend is ook erg handig als je bent ?gezegend? met twee prachtige witte melkflessen die van ze lang zal ze leven nooit bruin zullen worden. Zet gewoon twee runderknakworstjes van Unox op de foto en niemand zal het weten. Het geheim van de smit, ehm, het blik.
 
Wat vind jij van de hotdogselfie? Enorm irritant of doe je er zelf  stiekem ook lekker aan mee?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

  • Claudia

    Volgens mij maakt die pose/perspectief je benen opties het meest slank. Zou verklaren waarom hij zo populair is

  • Eveline246

    Haha, ik moet zeggen dat ik het ook wel eens gedaan heb, maar dan niet m'n benen als een paar hotdog's, maar juist m'n voeten, met een vrolijk nagellakje erop, dat vind ik veel leuker...

  • Mieke Schepens

    Ik doe er niet aan mee en vind het ook niet irritant ! Ik ga gewoon snel verder op zoek naar iets dat interessant is. :v

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen