Vroegâh: the good old days

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger… 

... nog geen kaas had gegeten van de duizend verschillende haarproducten en dus elke dag met klodders groene Aldi-gel en plakkerige haarlak aan de slag ging? Ook al had je enorm lang haar en plakte alles vast aan je hoofdhuid.

... je armen niet door de mouwen van je trui stak en dan net deed alsof je geen handen had?

... computerspelletjes altijd opnieuw opstartte zodra je weer eens aan het verliezen was? Alsof het nooit gebeurd was...

... de bretels van je tuinbroek heel modeverantwoord liet loshangen? Het liefst aan één kant voor dat 'nonchalante' effect.

 
... van je onwijs grappige oom een goede mop had gehoord, hem wilde navertellen, maar midden in je verhaal stilviel omdat je de clou niet meer wist? Dikke anticlimax...

... jezelf extreem belangrijk voelde als de laatstejaars je een keer zagen staan en je groetten in de schoolgangen? 

... een vierkleurenpen had en altijd tevergeefs probeerde alle schuifjes naar beneden te drukken zodat je met alle kleuren tegelijk kon schrijven?

... niet kon wachten totdat je 'oud genoeg' was? Nu wil je maar wat graag terug naar de tijd van eindeloos lange zomervakanties en urenlang buitenspelen...

... er zo oud mogelijk probeerde uit te zien met drie dikke lagen make-up van je moeder? Rode lippenstift, blauwe oogschaduw en roze appelwangetjes van de blush: check!

... in extase was als je 'met zonder jas' naar school mocht tussen de middag?


... geen hard voedsel meer durfde te eten als je voelde dat er een tand loszat? En al helemaal geen appels, IEL!

... het cool vond staan om, net zoals die hippe meiden uit de hogere klas, al kauwgom kauwend en leunend tegen de kluisjes je nagels te vijlen? Het had gewoon iets...

... rodebessensap in een wijnglas schonk en deed alsof je wijn dronk? 

... je totaal niet geneerde als je in je roze badjas met eendjes over de camping liep? Inclusief natte haren, toilettas in de hand en duim in je mond.

... tijdens de handenarbeidles liters lijm gebruikte om de perfecte lijmbal te maken? Die vervolgens aan het einde van de dag in de prullenbak belandde.

Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 


Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...

Beeld: Pinterest