5 toffe tassentrends

Mode & trends door Xandra
Een tas is essentieel voor de meeste dames onder ons, we moeten immers onze vele spulletjes kwijt kunnen. Maar voor welk exemplaar kies je? Dit zijn de vijf tassentrends die je deze winter niet mag missen.

 
Ik ben gek op tassen. Ze zijn superhandig om make-up, opschrijfboekjes, flesjes water en mijn geliefde iPod in te bewaren, maar het beste is dat een tas geen maat heeft. Dat wil zeggen, of je nou tien kilo aankomt of juist afvalt: een tas past altijd. Perfect toch? En dan is het ook nog eens dé manier om jouw outfit helemaal af te maken.
 
Groot of klein, met of zonder print, basic of juist helemaal gek. Er is altijd wel een exemplaar dat bij jou past. Het is dan ook niet zo moeilijk om de leukste trends op tassengebied te volgen. Zeker voor mij niet; ik vind namelijk alles leuk. Toch heb ik mijn favorieten deze winter uitgezocht, bij dezen!
 


De XL-clutch

Zo’n kleine clutch staat natuurlijk hartstikke chic bij dat ene mooie jurkje, maar erg praktisch is het niet. En zeg nou zelf: hoe vaak loop je er nou echt chic bij? Toch een grote fan van de clutch? Dan is het XL-formaat een goede oplossing voor jou. Een enveloptas met het formaat van een laptop, zodat je er helemaal modebewust bijloopt, maar wel flink wat spullen mee kunt sjouwen.
   


De dokterstas

Krijg je al visioenen van een bruine, vierkante, saaie tas bij het horen van het woord dokter? Fout! Een dokterstas kan namelijk alle kanten op. Het model is inderdaad vierkant, maar kan ook best mooie ronde hoeken hebben of afgewerkt zijn met gouden randen. Daarnaast is bruin echt niet meer de enige kleur. Zo heeft Mulberry een knaloranje exemplaar in zijn collectie en zien we bij Miu Miu een zwart/wit-gestipte variant.


Het dierenprintje

Mijn persoonlijke favoriet is de dierenprint. Of je nou kiest voor panter, slang of krokodil; een dierenprint is altijd goed. Zeker deze winter, want we zagen hem op de catwalk voorbij komen bij grote modehuizen als Gucci, Emporio Armani, Dsquared2 en Dolce & Gabbana. Hoewel een print misschien doet denken dat het moeilijk te combineren is, is vaak het tegenovergestelde het geval. Zo draag ik mijn panterprintloafers bijna dagelijks en past die tas van donkerrood krokodillenleer ook bijna overal bij.
 


Gezellig aaibaar

Het wordt winter, het wordt koud en dus hebben we behoefte aan gezelligheid. Waar kun je die beter vandaan halen dan bij een lekker wollig huisdier? Helaas is dat niet voor iedereen een optie -allergisch, bah!- en dus zijn er ook deze winter weer flink wat tassen met een laagje bont verkrijgbaar. Overdag dient de tas als handig gebruiksvoorwerp om alle (on)zinnige items in mee te slepen, ’s avonds kun je er heerlijk mee knuffelen op de bank. Ideaal!
 
De combinatie
Kun je niet kiezen tussen alle tassentrends voor deze winter? Geen probleem! Combineren is namelijk ook een optie. Kies bijvoorbeeld voor een dokterstas met slangenprint of steel de show met een XL-clutch waar een laagje bond op zit. Zo zie je maar weer, je kunt alle kanten op met deze trends, dus er is altijd een exemplaar dat bij jouw outfit van de dag hoort én waarmee je helemaal fashionable voor de dag komt.
 
Welke tassentrend is jouw favoriet?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.