Lifestyle / Media
Media

Review: Een verleidelijk aanbod (+WIN!)

Wat doe je als je je niet kunt binden, maar wel een man ontmoet die je als een magneet naar zich toe trekt? De 22-jarige Jocelyn doet in eerste instantie niets. Tot de man in kwestie haar wel een heel verleidelijk aanbod doet…

Het verhaal
Het leven van Jocelyn Butler lijkt op rolletjes te lopen: ze woont in een mooi huis in een fijne stad en heeft het zo geregeld dat ze af en toe ’s avonds in een leuk café werkt, om overdag aan haar boek te schrijven. Het enige wat minder is, is dat ze zich niet aan mensen kan en wil binden. En dat is niet alleen lastig in vriendschappen, maar ook als je op een avond oog in oog staat met de blauwdruk van Heerlijkheid, die ook nog eens als een blok voor je lijkt te vallen. Braden Carmichael, de broer van haar huisgenoot Ellie, is vanaf moment één stapelgek op Jocelyn, maar zij doet alsof ze niets van hem wil weten. Hierop ontstaat er een kat-en-muisspel dat niet alleen ontzettend spannend is, maar ook de nodige erotiek met zich meebrengt. Als Braden zich op een gegeven moment beseft dat Jocelyn écht moeilijk te bereiken is, komt hij met een bijna onweerstaanbaar voorstel. Maar of het daar minder ingewikkeld van wordt…

Een verleidelijk aanbod is de internationale doorbraak van de Schotse schrijfster Samantha Young (26). De roman werd uiteindelijk een New York Times Bestseller.

En?
De eerste indruk die je misschien na het lezen van de boekbeschrijving krijgt, is dat je te maken hebt met een boeketromannetje. Niets is echter minder waar: dit is niet een simpel liefdesverhaaltje. Sterker nog: niets aan dit verhaal is ongecompliceerd. De kracht van deze roman is dat je dit niet alleen uit de regels zelf haalt, maar dat je alle moeilijke dingen, van verdriet tot verlangen en van wanhoop tot woede, ook voelt en daardoor dus écht in het verhaal zit. Toegegeven: het is geen hoge literatuur en stilistisch gezien is dit boek geen parel, maar de voelbare emoties van de hoofdpersonen, misschien juist wel doordat de schrijver die niet verhult in prachtige zinnen, compenseren dat ruimschoots. Doordat het daarnaast niet alleen om het verhaal van Braden en Jocelyn gaat – hun naasten hebben ook zo hun problemen, met een verrassende plotwending tot gevolg – blijft het boek boeiend. Al zou het van mij best alleen om het aantrekken-afstotenspel van Braden en Jocelyn mogen gaan. Want de spanning tussen de twee – het ‘ik wil je nu en wel hier’-idee – wordt zo hoog opgevoerd dat je verder moet blijven lezen. En blozen. Dat vooral. Voor wie zich dus een middag of twee wil verliezen in een boek, is Een verleidelijk aanbod een heel goede keuze.

Winnen
Ook zin in een verleidelijk aanbod? Dat komt mooi uit! Ze.nl mag namelijk 10 exemplaren weggeven van het boek! Om kans te maken op deze prijs dien je Ze.nl te liken op Facebook. Meer kans maken? Deel de actie op je eigen Facebook- en/of Twitter-account door op onderstaande icoontjes te klikken.
 
Klik vervolgens hieronder op de meedoenbutton! Simpel toch? De actie loopt tot en met 26 september 2013.
 
Kun je niet wachten tot je hoort of je gewonnen hebt? Een verleidelijk aanbod is ook te bestellen via Bol.com voor € 17,95.