Beroemd, bloedmooi en ontevreden

Celebs door Susan
Het is niet meer cool om beroemd te zijn. Wereldwijd doen duizenden jongens en meisjes een gooi naar faam door mee te doen met een talentenjacht of naar bed te gaan met Simon Cowell. Door al die wanhopige welwillendheid is de lol er voor de echte A-listers vanaf. 
 
Een beetje starlet klaagt tegenwoordig steen en been over de hel die beroemd zijn heet. Ze acteren alleen omdat het nu eenmaal hun levensroeping is. Opdringerige paparazzi, valse verhalen in roddelblaadjes en rode lopers zijn de nagel aan hun doodskist. Hoewel Marilyn Monroe vast niet moest dealen met Perez Hilton-achtige types, zijn roem en alle gevolgen van dien zo oud als de weg naar Rome. En het feit dat het gros van de acteurs nogal wat narcistische trekjes heeft ook. De meeste celebs gaan immers pas echt ten onder wanneer er niet meer over ze wordt geschreven.
 
En toch is het helemaal bon ton om als succesvol en veelal jonge filmster te klagen over je pas verworven faam. Dit  is mijn persoonlijke top 3 met actrices die het hardst jammeren over het sterrendom.
 

1. Jennifer Lawrence
Begrijp me niet verkeerd, ik heb een enorme girl crush op Jennifer. Ze is 23, flirt met Jack Nicholson en loopt over rode lopers met een gezichtsuitdrukking alsof ze eigenlijk alleen even een pak yoghurt kwam afrekenen. “Ik ben een normaal meisje en een mens en ik ben niet lang genoeg in dit wereldje om het maar normaal te vinden”, zuchtte ze laatst. De meeste meisjes van 23 hebben alleen geen miljoenendeal met Christian Dior noch een Oscar op de schouw.  
 

2. Kristen Stewart
Kristen Stewart heeft het miserabel kijken tot hogere kunst verheven. Op ieder evenement straalt ze uit dat ze op iedere andere plek liever wil zijn dan daar. Haar stylist dankt God iedere keer op haar blote knieën als ze K. Stew in een rode loper-waardige outfit heeft gekregen. De hoop dat Kristen ooit haar lokken wast voor een feestje, is echter allang opgegeven. Zelf verklaart de actrice dat ze simpelweg niet weet hoe ze zich moet gedragen als beroemd persoon. Kleine tip van  een gewone sterveling: droogshampoo en omhooggetrokken mondhoeken.
 

3. Amber Heard
Amber Heard is het beeldschone nieuwe liefje van Johnny Depp. Als dat nog niet genoeg reden is om haar te haten, dan is het wel haar nuffige houding jegens het sterrendom. “Ik ben een artiest, geen celebrity”, verkondigde deze wijsneus in een recent interview. Het irritantst van dit alles is dat ze dus ook nooit ordinair uit de school zal klappen over haar romance met Depp (doet ‘ie weleens Jack Sparrow in bed?).  
 
Ach de arme zielen, ze gaan zo gebukt onder het juk van Hollywood. En dat allemaal omdat ze nu eenmaal geboren zijn met een buitenproportioneel talent. Acteren is hun lust en hun leven en de paparazzi hun tragische lot. Ik weet vrij zeker dat het amateurtoneel van Appelscha deze meisjes met open armen ontvangt, maar geloof niet dat dit ooit een optie is. Roem is naast heel erg vervelend namelijk ook nog eens heel erg verslavend.


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.