Sylvies schone schijn

Celebs door Anouk
Als er iets is waar de sterren nog beter in zijn dan zingen of acteren, is het wel de schone schijn ophouden. Iemand die daarin uitblinkt is onze eigen Sylvie van der Vaart. Als er een award voor zou zijn, zou zij ‘m zeker winnen.
 
Op Oudejaarsavond 2012 postte de voetbalvrouw een foto van zichzelf, haar hubby en haar BFF, met wie ze stralend van geluk op de foto stond. Maar nog geen paar uur later kwam het nieuws naar buiten dat Raf en Syl uit elkaar gingen. 
 
Al snel stond Rafael in een negatief daglicht en kreeg Sylvie alle medelijden, want de topvoetballer zou zijn vrouw een klap verkocht hebben. Maar wat bleek: Raffie had zijn Sylvie helemaal niet gemept! Al deed Syl totaal geen moeite om dit te ontkennen.  
 
 
Sabia
Gelukkig was Sabia Engizek er nog. De steun en toeverlaat van Sylvie, de vrouw bij wie ze uit kon huilen. Sylvie krabbelde langzaamaan weer op - ik kreeg bijna  het idee dat zij en Sabia al die tijd stiekem een relatie hadden, zo gelukkig leek Sylvie te zijn - maar nog geen drie maanden later kreeg Sylvie alsnog een klap te verwerken: Rafael ging ervandoor met Sabia. Zo, was dat even een dolk in de rug van de voormalige voetbalvrouw! Maar Sylvie liet zich niet kennen en hield haar kin omhoog. Niks geen moddergooien. Waar wij onze voormalige boezemvriendin haar ogen uit zouden krabben in een situatie als deze, wenste zij haar ex-man en ex-vriendin alle geluk van de wereld. 
 
Strategisch spel
Maar schijn bedriegt! Sylvie heeft al die tijd een strategisch spel gespeeld, zodat zij als beste uit de strijd zou komen. Van begin af aan zat er al een luchtje aan deze hele break-up van Raf en Syl, en inmiddels komt alle dirt over de scheiding naar boven. Al die tijd blijkt dat onze zielige Sylvie de grote bedriegster was. Zij zou het er tijdens haar huwelijk flink van genomen hebben door het bed te delen met andere mannen, waaronder met haar voormalige danspartner uit Let’s Dance. Langzaamaan komt alle vuile was van Sylvie buiten te hangen en keert alles en iedereen zich tegen haar. Vonden we haar eerst zielig wegens ‘de klap’ en de relatie tussen haar ex en haar BFF, nu vinden we haar zielig omdat ze al die tijd alles heeft gedaan voor de aandacht en het medelijden.
 
 
Toch moet ik het haar nageven dat ze het nog lang heeft volgehouden om de schone schijn op te houden. Zeker negen maanden lang heeft ze haar eigen straatje schoon weten de vegen. Dat is toch op zijn minst wel een klein applausje waard. Maar was het het ook allemaal waard, Sylvie? 
Beeld: Getty