Winterzontip: Een weekend Martinhal Beach Resort in Portugal

Reizen door Redactie Ze.nl

Nu de herfst in volle gang is, loert de herfstdepressie ook weer om de hoek. Om nog maar te zwijgen over de sinterklaas- en kerststress. Om nog wat zon mee te pakken en even tot rust te komen, tippen wij je Martinhal in Portugal!
 
Martinhal Beach Resort ligt vlakbij het historische kuststadje Sagres in het mooie, ongerepte westelijk deel van de Algarve in Portugal. Het resort biedt een prachtig uitzicht over het Martinhal strand, de oceaan en het Costa Vicentina Natuurpark. Het biedt naast een vijfsterrenresort met 37 luxe kamers, allemaal met zeezicht (!), ook een prachtige collectie aan ruime vakantiewoningen. De keywoorden van het hotel? Ingetogen luxe en oprechte gastvrijheid.
 

Rust & reinheid
Als je iets vindt in het resort is het wel rust. Het ligt namelijk in een beschermd natuurpark en vlakbij een klein dorpje. Geen massatoerisme dus! Tip: boek een beach house (zie foto onder) als je van de zee houdt. Deze staan namelijk het dichtst bij het strand, wat ervoor zorgt dat wanneer je ’s avonds in je bed ligt, in slaap dommelt met het geluid van de golven op de achtergrond. En overdag? Overdag schijnt het zonnetje precies op je balkon, waardoor je zelfs met een temperatuur van 17 graden in februari met een bruine toet terugkomt. 
 
Must do’s
Martinhal Beach Resort is van alle gemakken voorzien. Er zijn bijvoorbeeld diverse zwembaden, restaurants en cafés, en basketbal-, voetbal- en tennisvelden. Maar als je écht alles uit je vakantie of weekendje weg wilt halen, moet je onderstaande must do’s op je lijstje zetten.
 
Je kunt dit fijne resort niet verlaten zonder gebruik te hebben gemaakt van de spa. Dat is namelijk hetzelfde als naar Curaçao gaan zonder aan het strand te hebben gelegen. Je kunt er een fijne massage boeken (er is een hele menukaart aan soorten massages, so pick a choice!), lekker in het bubbelbad liggen met de zon op je gezicht en zweten in de sauna. En dit allemaal in een mooie, natuurrijke en ontspannende omgeving.
 

 
Aangezien het hotel aan een prachtig, verlaten strand ligt is dit de ideale plek om jezelf surfles te geven of een andere watersport te beoefenen. Martinhal Baai staat bekend om zijn off-shore wind en is een perfecte plek om je techniek te perfectioneren of om nieuwe vaardigheden aan te leren. Windsurfen, skimming en kajaks kun je boeken bij de receptie.
 
Tijd om de benen even te strekken? Maak dan een wandeling over de kliffen van Martinhal Baai. De uitgestrekte natuur bij de kliffen is adembenemend. Ook worden er begeleide fietstochten georganiseerd. Beiden erg goed voor je conditie en tevens vermakelijk.
 
En als je er toch bent… vergeet dan niet om in een van de restaurants die het resort rijk is, te dineren. Je kunt er namelijk de meest verse en lekkerste gerechten en wijnen van Portugal proeven. Het resort is één van de beste plaatsen in de Algarve om heerlijke internationale en nationale gerechten te eten. Heb je kinderen? Alle restaurants zijn kinderproof!

En natuurlijk is nog véél meer te doen. Wat? Neem een kijkje op de website van Martinhal!