4 bestemmingen waar we nu heen willen

Reizen door Redactie Ze.nl
Reisorganisatie Eliza was here heeft ontzettend veel mooie bestemmingen waar we al regelmatig over geschreven hebben. Maar wat zijn nu eigenlijk de favo bestemmingen van de redactie? Nou waar wij weleens heen zouden willen…
 
Wat is reizen toch fijn! Nieuwe mensen leren kennen, de zon opzoeken, even helemaal weg van de beslommeringen thuis en prachtige nieuwe plekjes ontdekken. Op ons verlanglijstje staan dan ook de volgende plekken.
 

Kristie: Ibiza
Whoo! We’re going to Ibizaaaa! Gráág! Helaas is het er nog nooit van gekomen, maar dit Spaanse eiland staat zéker hoog op mijn verlanglijstje. En nee, niet vanwege de film Verliefd op Ibiza. Want naast het spetterende uitgaansleven wat me natuurlijk helemaal niet verkeerd lijkt, zou ik ook heel graag eens een bezoekje aan een van de leuke hippiemarktjes brengen. En die foto’s van de kustlijn en de natuur van Ibiza altijd: práchtig! Daarnaast heb ik ook gelezen dat je er van die zoutvlakten hebt waar je veel flamingo’s kunt vinden. Dus: een prachtig ondergaande zon, romantische kustlijnen, een mooie natuur, een bruisend uitgaansleven, heerlijke paëlla, fijne temperaturen en gezellige stadjes: wanneer kan ik weg...?”
 

Fleur: Lanzarote
“Waar ik nog steeds een keer heen wil, is een van de Canarische Eilanden: Lanzarote. Doordat het vlak bij Afrika ligt, is het heel het jaar door lekker warm - ook in de winter dus. En als ik érgens naar verlang momenteel is het een fijn zonnetje... Hetgeen wat me het meest aantrekt, is dat het een eiland met veel natuur is, én dat het vulkanisch is. Het nationale park Timanfaya ziet eruit alsof er zojuist nog een vulkaan is uitgebarsten (heb ik gehoord), inclusief vulkaankraters en lavavelden. Je kunt op Lanzarote lekker zonnen, maar het is ook ideaal te combineren met natuur en cultuur, wat ik heel belangrijk vind. Ook heeft de kunstenaar César Manrique veel gedaan om het oorspronkelijk karakter van het eiland te behouden, wat veel kleurige huisjes op het eiland heeft opgeleverd. Wil ik zien!”
 

Karin: Toscane
“Ik ben in heel mijn leven nog nooit in Italië geweest, schandalig! Elke keer als ik die spaghetti- en pizzareclames voorbij zie komen op tv, denk ik: shit, ik moet écht nog een keer naar Italië. Nu lijkt Milaan me helemaal niks met dat dure high fashion-geneuzel, maar een stad als Rome zou ik graag heen willen. Toch vertrek ik het állerliefste met een auto en een tentje richting de streek Toscane. Die mooie heuvels daar met olijfbomen, zonnebloemen en cipressen, prachtig! De zomers zijn er warm en droog en de winters vochtig. Dus zomer it is. Natuurlijk wil ik dan graag een bezoekje brengen aan steden als Florence en Pisa om er op een zonnig terras op een van de pleinen een lekker Italiaans wijntje te drinken. En uiteraard wil ik de toren van Pisa gaan bekijken, duh.”
 

Marleen: Algarve
“Jaaa, de Algarve: daar wil ik echt nog een keer heen. Bloedjeheet in de zomer natuurlijk, aangezien het de zuidelijkste provincie van Portugal is. Maar ik regel wel een plekje dicht bij de kust. Of misschien nog wel beter: lekker in de lente, winter of herfst gaan! Ik ben namelijk nogal hieper de pieper vaak en ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat je in de Algarve vooral veel rust en ruimte vindt. En dat kan ik stiekem heel goed gebruiken… Je vindt er prachtige kliffen, mooie weidse natuur en natuurlijk een heerlijke zee om in af te koelen. En wat dacht je van het heuvelachtige binnenland? Bijna onaangetast nog! Ook fijn: de bevolking schijnt heel vriendelijk en behulpzaam te zijn. Bovendien, als je genoeg rust hebt gepakt, is er altijd wel iets te beleven in een van de steden van de Algarve. Misschien aankomende lente...?”
 

Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here

Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!

Krijg jij ook spontaan zin om de winter buiten de deur te vieren? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.