Maak iets duidelijk met een sinterklaasgedicht

Vrije tijd door Kristie
Hij komt, hij komt, die lieve goeie Sint! Nu vier je zijn komst eigenlijk nooit zo, maar wist je dat een onschuldig sinterklaasgedichtje ideaal is om (subtiel) iets duidelijk te maken? Misschien toch maar even lootjes trekken...

Want hoe je het ook went of keert: bij pakjesavond hoort nou eenmaal een gedicht. En niet eentje die begint met "Sint zat te denken..." Nee, tijd voor wat meer diepgang! Kun je meteen even die irritante oom duidelijk maken dat z'n grapjes écht niet meer kunnen. Oh, en die gierige vriendin laat je ook even een poepie ruiken.


Gierige vriendin

Want wat nou als je een vriendin hebt die jou elke keer 'vergeet' terug te betalen? Mocht je ooit al haar geld terugkrijgen, dan ben je ondertussen bijna miljonair. Dus gebruik je bijvoorbeeld deze regels in je gedicht: "Sint weet dat je geen geldboom in je tuin hebt staan, toch wordt het tijd om te draaien aan die geldkraan. Er zijn namelijk nog een aantal crediteuren, die het zat zijn om te blijven zeuren."

Quasigrappige oom

Heb je een vervelende, quasigrappige oom, wiens grapjes eigenlijk helemaal niet zo oké zijn? Dat constante getetter over wat er weer niet goed is aan je nieuwe vriend of zijn grollen over je uiterlijk... Je hebt er genoeg van. Pak 'm terug met deze zin: "Jij zet mensen maar al te graag voor het blok, met als gevolg toch wel wat wrok. Misschien kun je wat andere doelwitten zoeken, of gewoon je lolletjes opdoeken."

Hoi lover, doei vriendinnen!

Heb jij die welbekende vriendin die haar vriendinnen lijkt te zijn vergeten, nu ze een nieuwe vriend heeft? Dat je op de tweede plaats komt, oké. Maar ze lijkt je wel compleet vergeten te zijn. Aangezien je haar nooit ziet, kun je dit gedicht mooi in haar brievenbus droppen: "Sint hoorde van jouw nieuwe hartendief, want die is jou geloof ik erg lief. Hopelijk heb je niemand verwaarloosd, want verwacht dan maar geen troost."

Je baas

Het kan ook zijn dat je bepaalde collega's hebt, waar je toch niet zo'n lekkere band mee hebt. Of nog erger: je baas. Hij verdient een schop onder zijn kont, omdat hij zijn klusjes vaak, lekker makkelijk, door jou laat oplossen. En dat ben je zat. Leg een (anoniem) gedichtje op zijn bureau, en leg er maar wat pepernootjes bij om de sinterklaasspirit erin te houden. "Als manager zijnde mag je best mensen besturen, maar af en toe heb je wel wat kuren. Sint hoopt dat je je snel aanpast, voordat er een werknemer op je auto krast..."

Zou jij een sinterklaasgedicht op deze manier gebruiken?