Kijkje thuis bij: redactriZe Fleur

Wonen door Fleur
Kun jij het ook niet laten om bij vreemden naar binnen te gluren om de inrichting van hun huisje te bekijken? Dan is deze rubriek echt iets voor jou! Wij gunnen je namelijk een kijkje thuis bij verschillende vrouwen.

Het is alweer even geleden, maar hij is er weer hoor, de 'Kijkje thuis bij'-rubriek. En vandaag bellen we aan bij Fleur (27), redactriZe van Ze!

"Bijna zes jaar woon ik nu in dit huis in het centrum van Utrecht, samen met mij vriend. Het is zo'n 40 m2 en dat maakt onze plek niet zo heel groot, maar wel knus. We wonen er in ieder geval al jaren met plezier! Omdat ons huis niet zo groot is, hebben we het interieur zo rustig mogelijk gehouden. Veel frutsels zul je niet tegenkomen, al maken we het wel graag gezellig. Mocht je bijvoorbeeld naar kaarsen, plaids of bloemen zoeken: ik ben je vriendin."

Ik lig niet op de bank zonder deken om me heen en een kaars aan. Het is, doordat we in een steegje wonen, vrij donker in ons huis. Inmiddels ben ik dat gewend en gebruik ik het als excuus om lekker veel (geur)kaarsen te branden."
 

Ik hou van wat apartere decoratie. Het doek, dat je op de vorige afbeelding in het klein zag, hebben mijn vriend en ik zelf geschilderd op een zondag waarop we ons kapot verveelden en elkaar niks te vertellen hadden (grapje). Linksonder zie je dat ik van kaarsen hou, maar dan wel graag in verschillende houders! De tinnen kan gebruiken we als vaas. Rechtsonder zie je een wijnrek van de kringloop dat we zelf betegeld hebben. Erin liggen flesjes limonade.

In ons huis staan meubels van IKEA, maar ook van onbekende winkeltjes en van de kringloop. Een van onze kringloopvondsten is dit meidenkastje van zeker 100 jaar oud. We hebben 'm zelf opgeknapt.

Aan deze tafel doe ik ongeveer alles: eten, werken, kletsen met vrienden. Hele verjaardagen, borrels en diepgaande gesprekken zijn eraan gehouden. Eromheen staan vier verschillende stoelen die we zelf gepimpt hebben. De lampen boven de tafel zijn van een DIY-project; ze zijn gemaakt van bekers. Trouwens: als je dit ziet, kan het zijn dat ik de tafel alweer veranderd heb (kijk maar naar de fotootjes). Met bloemen, zonder bloemen, met kaarsen én bloemen...
 
Veel mensen vragen waar ik mijn troep in godsnaam laat. Dit is mijn geheim: een inloopkast van 3m2. Deur dicht = dag troep!

Het allerlekkerste na een dag hard werken? Ontspannen op bed! De slaapkamer hebben we heel rustig gehouden, zodat je er ook lekker stil een boek kunt lezen en relaxed in slaapt kunt vallen.

Geregeld sluit ik mezelf op in de badkamer om te ontspannen. Ook hier zie je weinig prullaria; alles wat we nodig hebben, hebben we – makkelijk grijpbaar – opgeborgen. En omdat we weinig kwijt konden in de badkamer, bergen we op in de hoogte: dit rek is ideaal voor onder andere handdoeken. Paar aardekleurige manden erbij en klaar is je hammam!

Bekijk hier de vorige edities van Kijkje thuis bij!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw interieur! Als jij ons - en de leZeressen - een kijkje wil gunnen in jouw huis, neem dan contact met ons op via redactie@ze.nl. En wie weet staat jouw interieur binnenkort dan wel op Ze.nl!