Lifestyle / Media
Media

De meest spraakmakende dansmoves allertijden

Een beetje heupwiegen in de kroeg: dat kunnen wij wel. De beste dansmoves halen we van zolder, van de 'ramen zemen' tot de 'running man'. Alleen aan de volgende danspasjes kunnen wij niet tippen. Die zijn alleen voor echte experts.

Jumpstyle
Wanneer zal het zijn geweest, begin van de zero's? Ineens was 'ie daar: de jumpstyle. Vooral de tofste jongens van de middelbare school/studie gingen los. Lekker tijdens de pauze een beetje met beide beentjes in de lucht trappen. En dat er uiteindelijk een hele dans omheen kwam, was natuurlijk te voorspellen.


Shuffelen
Danzij de gebroeders van LMFAO stond iedereen een tijdje terug nog lekker te shuffelen. Maar man, da's moeilijk hé! Naast een paar kekke sneakers heb je ook nog een gladde vloer nodig en een hoop 'swag'. Vergeten hoe het er ook alweer uitzag? Zie hier de videoclip van de in neon gedrenkte artiesten met het nummer Party rock Anthem.


Tecktonik
Het lijkt een beetje heen en weer gezwaai met de armen, maar niets is minder waar. Als je aan tecktonik doet, dan gebeurt er nog veel meer. Een hoop hand- en voetenwerk, een stoere blik en een gelikt kapsel maken je show compleet. Deze drie heren van Yelle werden heel bekend met hun tecktonik danspasjes. 


Moonwalk
We zijn er zowat oud mee geworden: de moonwalk. Zoals Michael Jackson 'm deed, deed niemand hem, ondanks vele mislukte pogingen. Wedden dat jij het ook vaak genoeg uitgeprobeerd hebt? In deze tutorial wordt je de magie van het danspasje haarfijn en met close-ups uitgelegd. En na wat gegoochel, gaat het jou vast ook lukken!
 

Hakken
"Kale koppen, niet te stoppûh!" Met kaalgeschoren koppies, joggingpakken en Nike Air Max'jes stampten we de hele woonkamervloer kapot. En het danspasje is ook nog niet eens zo heel erg moeilijk. Gewoon jezelf heel erg boos maken vanwege de vuile vaat of je baas en hakken maar.


Cha cha slide
Slide to the left, slide to the right. Ken je hem nog? Na Amerika ging ook Nederland in de jaren negentig lekker aan de cha cha slide. En nog steeds als deze gouwe ouwe hit in de kroeg wordt gedraaid, doen we allemaal massaal mee.
 

Gangnam Style
De hype van 2013: de Gangnam Style. Eén of andere Koreaanse artiest genaamd PSY besteeg de Nederlandse hitlijsten en veroverde onze dansharten. Hoera, weer een foute dansmove erbij! We like, maar kunnen het nummer eigenlijk niet meer aanhoren... Vooruit, nog één keertje dan.


De robot
Hij is gewild, hij is episch en hij heeft een niet te meten hoge moeilijkheidsgraad. Waar we het over hebben? De robot! Man, het ziet er prachtig uit, maar als je niet minstens twee uur per dag aan je danshobby besteedt, dan duurt het nog wel even voordat je je kan voorbewegen als een robot. Ach ja, oefening baart kunst zeggen ze toch?
 

Vogue
Madonna, queen of pop en uitvindster van de 'vogue'-dans. Verrassend genoeg erg geliefd bij extreem lenige mannen die niet vies zijn van een beetje Beyoncé en ander divagedrag. Vrouwen zie je het een stuk minder doen. 
 

Welke dansmove probeerde jij thuis ook weleens uit?