Gametip: Professor Layton en de Erfenis van de Azran

Media door Redactie Ze.nl

Ben je het een beetje zat om elke avond RTL Boulevard en GTST te kijken en zoek je iets nieuws om je mee te vermaken? Wij hebben een tip: de Nintendo-game Professor Layton en de erfenis van de Azran. 
 
Want elke avond ga jij weer hetzelfde riedeltje af: eerst RTL Boulevard, dan De Wereld Draait Door en daarna GTST. Gaaaaaap! Tijd voor een beetje verandering. Kruip bijvoorbeeld lekker naast je vriend onder jullie dekentje met je Nintendo 3DS en je kersverse Professor Layton-game.
 
Professor Layton en de Erfenis van de Azran
Professor Layton en de Erfenis van de Azran is alweer het zesde (!) deel van de spellenreeks van Professor Layton en is het vervolg op Professor Layton en het Masker der Wonderen. Het is dan ook het hoogtepunt van deze serie spellen! Maar deze Nintendo 3DS-game is wel een compleet nieuw avontuur en een nieuw verhaal. Als je de eerdere delen dus niet gespeeld hebt, is dat geen probleem. Het spel is erg leuk voor vrouwen, en meer dan de helft van de gebruikers is dan ook vrouw! In de verhaallijn zitten 150 puzzels maar totaal heeft het spel maar liefst 500 gloednieuwe puzzels inclusief 365 dagelijkse puzzels die je kunt downloaden. Ben je weer even zoet…
 
 
Maar euh.. wie? 
Maar wie is die professor dan? Professor Hershel Layton is een echte gentleman, zijn passie is het oplossen van puzzels en hij kan genieten van een lekkere kop thee. De leerling van de professor, Luke Triton, is een hele slimme jongen die supergoed is in het oplossen van puzzels. Zijn vaardigheid om te praten met dieren bleek al vaker een echte redding te zijn.  
 
Verhaal
In het spel ontvangt professor Layton een brief van een bevriende archeoloog, Professor Desmond Sycamore. In de brief beweert Sycamore dat hij een 'levende mummie' heeft ontdekt, en hij vraagt Layton om deze eens te komen bekijken. De nieuwsgierige professor vertrekt met zijn compagnons Luke en Emmy naar de stad Frysborg om de zaak te onderzoeken.
 
Dankzij professor Laytons passie voor puzzels, ben je een groot deel van het avontuur bezig met het oplossen van allerlei soorten puzzels en breinbrekers. Sommige puzzels ontvang je in de loop van het avontuur, andere zijn verstopt en moet je zelf ontdekken, terwijl je er nog meer kunt verdienen door minigames te voltooien. 
 

Uitleg
Je speelt door het verhaal van de game heen door het oplossen van allerlei puzzels. De puzzels maken vaak gebruik van het touchscreen van de Nintendo 3DS. Lukt het je niet om de puzzel op te lossen? Geen probleem, elke puzzel heeft een aantal hints die je helpen naar de oplossing. Deze hints zijn niet altijd heel concreet maar brengen je zeker dichterbij de oplossing. Door de puzzel op te lossen verdien je punten oftewel 'Picarats' zoals ze in de game heten. Met deze Picarats speel je extra bonusmateriaal vrij. Erg leuk: je reist samen met Layton, Luke en Emmy naar gebieden als de US, Rusland en Zuid-Afrika.
 
Voor meer info, check de site

Dit is een advertorial.