Mode voor je man

Mode & trends door Xandra
Eigenlijk mogen we het niet zeggen, maar toch zijn er van die dagen dat onze mannelijke wederhelft niet op zijn best is. Daar mogen we ze dus best een beetje bij helpen. Daarom bij dezen: mannelijke modetips!
 
Een feestje, leuk! En dus trek jij die nieuwe Little Black Dress aan, met een paar extreem hoge hakken en een mooie statement ketting. Helemaal enthousiast en klaar om te gaan. Maar dan komt manlief in beeld. Afgetrapte gympen, een spijkerbroek die eigenlijk te groot is en een shirt waar de spaghetti van de avond ervoor een kleine - maar toch best zichtbare - vlek op heeft gemaakt. Help!
 
Oké, dit is misschien een overdreven geschetst beeld. Maar laten we eerlijk zijn: ook mannen kunnen soms wat simpele modetips gebruiken. Want je goed kleden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.
 
 
Maat
Het belangrijkste aspect van goede kleding is eigenlijk heel simpel: kies de goede maat. Dat betekent misschien dat je urenlang met hem in een pashokje moet staan en nee, daar wordt niemand vrolijk van. Maar het is het wel waard. In een goed passende jeans ziet hij er namelijk netter, minder studentikoos, uit en komen zijn sexy billen een stuk beter uit dan in een te wijd exemplaar. En dat is voor jou ook fijn, laten we eerlijk zijn.
 
Accessoires
Sieraden? Maar die zijn toch voor vrouwen? Nee, joh! Ook mannen kunnen sieraden dragen, alleen zijn het dan geen glinsterende gouden kettinkjes met leuke gekleurde hangers. Denk bijvoorbeeld aan een goed horloge. Het kost misschien wat, maar het is echt de investering waard. En is hij het horloge zat, dan kan hij er altijd nog een ander gekleurd bandje om laten maken. Of geef hem dat cadeau, origineel en stijlvol! 
 
Overigens is ook een goede tas geen overbodige luxe voor de man. Ze hoeven weliswaar geen make-uptasje, haarborstel, extra panty of paraplu mee, maar die dikke portemonnee en grote bos sleutels in de zak; dat kan echt niet meer. Het zorgt er namelijk voor dat de broek veel sneller slijt en het ziet er daarnaast absoluut niet charmant uit, zo'n dikke bult in zijn broekzak.
 
Gelegenheid
Die goed passende jeans is natuurlijk geweldig voor een avondje stappen met vrienden of een bezoekje aan het voetbalveld, maar heb je een chic feest of een leuk etentje, dan wordt vaak toch iets anders verwacht. Let daarom goed op wat de gelegenheid is en wie er nog meer komen. Adviseer je man/vriend/grote liefde vervolgens over wat hij het beste kan dragen. Weet je het niet zo goed? Vraag het dan na bij de gastvrouw of -heer, hij of zij weet precies te vertellen wat er verwacht wordt.
 
Outdoor
Zeker in de winter word je het meest gezien met een dikke jas aan en dat geldt natuurlijk ook voor hem. Een goede garderobe houdt niet op bij alleen kleding en accessoires, ook de jas is belangrijk. Trek een dagje - of een paar uurtjes - uit om met vriendlief de stad in te gaan op zoek naar een nieuwe jas. Koop een mooi model dat zowel chic als casual gedragen kan worden, in een basic kleur en - daar is 'ie weer - een goede maat. Gevonden? Zoek dan als extraatje een leuke shawl. Een fijne wolvariant met ruitjesprint bijvoorbeeld of ga voor simpel grofgebreid in een mooie aardetint.
 
Geef jij jouw vriend/man weleens kledingtips?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.