6 mannen op wie je niet verliefd wilt worden

Relaties door Fleur

Het leuke van verliefdheid? Die heerlijke kriebels. Het lastige? Dat het je soms overkomt. En dat je daarmee dus tot over je haargrens verliefd kunt worden op iemand op wie je niet wilt vallen. Voorbeelden? Wij geven er 6.

Verliefd zijn is heerlijk (dat je niets meer kunt eten zonder dat het ergens halverwege je huig blijft hangen, vergeten we voor het gemak even). Die kriebels, die hartkloppingen als je hem weer ziet: laat het nooit stoppen! Anders wordt het als je weke knieën krijgt van de volgende 6 mannen. Dan kunnen die warme gevoelens verdomd lastig zijn.

Je baas
Je denkt dat het alleen Daniëlle de secretaresse gebeurt (want te veel streekromans gelezen), totdat het jou overkomt: je wordt tot over je oren verliefd op Jaap. Je baas. Is dat handig? Niet echt. Het blijft namelijk wel je leidinggevende. Degene met wie je eerst moet overleggen voor je een vier weken durende safari naar Kenia boekt, weet je wel. Aan wie je moet vragen of je eerder naar huis kunt, omdat Banjer met een astma-aanval naar de dierenarts is vervoerd. Als je dan met Jaap gaat lopen rock ’n rollen, kan het nog eens heel verwarrend worden: mag je nou wel of niet zonder zijn toestemming zijn broek uittrekken? En heb je die promotie nou gekregen omdat je goed, of omdat je goddelijk bent? Lastig, lastig. Beter niet.

Je psycholoog
Hij luistert altijd, heeft vaak goede raad en je kunt alles tegen hem zeggen zonder dat-ie wegrent. Ideaal! Als hij je psycholoog niet zou zijn. Want hoe vriendelijk hij ook is als je een hele tissuedoos wegjankt, dat is niet hoe hij altijd is. Waar jij een geduldige, lieve man voor je ziet, schreeuwt-ie thuis misschien uren tegen zijn cavia en laat hij eierlüftscheten waar een wasbeer nog van achterover dondert. Daarnaast weet hij dat je bang bent voor het donker en een breipennenfobie hebt, maar jij weet niets van hem – behalve dat-ie dus Knorretje de cavia heeft. De verhouding tussen jullie is dan ook bij voorbaat ongelijk, en daarom zal hij niet je lover kunnen worden (als het al zou mogen, want de beroepscode staat het niet toe). O ja: mocht je met warme gevoelens voor je therapeut rondlopen, dan is dat niets om je voor te schamen (al voelt het zo misschien wel). Het zegt namelijk ook iets over je gevoelswereld – en daar kan hij je wél weer bij helpen.

De vriend van je beste vriendin
Veel dingen in dit leven zijn ingewikkeld. Ten eerste is dat de vraag waartoe wij hier op aarde zijn. Op een goeie tweede plek staat verliefd worden op de vriend van je beste vriendin. Dat levert situaties op die alleen in een dagboek met vijftien sloten kunnen worden beschreven. Ja, aan wie moet je anders kwijt dat je van je barkruk glijdt als hij op vrijdagavond naast je een biertje staat te drinken? Of dat je het liefst de highlights van je hoofd trekt als je je bestie Tanja met wat speekseldraden aan hem vastgeplakt ziet? Hoe dan ook: maak er geen werk van. Want: chicks before dicks, maar ook: één iemand zal aan ’t kortste eind trekken. En de kans is groot dat jij dat bent.

Je zwager
We zeiden het al eerder: hands off als het om de broer of het broertje van je lover gaat. Oké, twee seconden naar zijn gespierde armen kijken als hij een baantje trekt tijdens het familieweekend in de Hutteheugte is tot daaraan toe. Maar een partijtje tongen op de stoelkussens die nog van oma zijn geweest tijdens dat familiefeest, is echt een no go.

Sniper
We kennen allemaal wel een sniper: een kerel die continu achter alles met een pruim en twee koplampen aanloopt, ook, nee, juist als hij al een vriendin heeft. Nu is een sniper kénnen niet zo’n probleem, maar er met een het bed delen, wel. Waarom? Omdat-ie met twee tikjes op zijn smartphone zo in een volgend bedje rolt en je dus genaaid wordt waar je bij ligt. Waar jij dan denkt dat er nog een vervolgdate in zit, doet-ie al een vogelnest met Angela. Of met je beste vriendin. Daarnaast: de kans dat een heel GGD-bestrijdingsteam je moet evacueren na een verzetje (of drie) met de sniper, is niet nihil.

De bezette man
Last but not least: de bezette man. Ja. Dat is dus vragen om problemen. Hij vertelt je namelijk een hoop dingen die naar alle waarschijnlijkheid niet waar zijn: de kinderen zijn nog te jong om bij haar weg te gaan, zij kan niet zonder hem, hij kan zijn eigen bed niet opmaken, hij weet, als hij bij jou komt wonen, de weg niet meer naar kantoor… Je kunt het zo gek niet bedenken, of de bezette man maakt het je wijs – om maar niet te hoeven kiezen. Ondertussen kan je hem twee weken niet bereiken omdat hij, voor hij bij haar weggaat, nog even met zijn vrouw en kinderen kokosnoten gaat lopen zoeken op Bonaire. En daar, aan de branding, lurkend aan een ranja, zal hij zeggen dat hij bij aankomst op Schiphol meteen naar jou doorgaat. Right. Kies voor jezelf – en als je geen tweede keus wilt zijn, wees dan ook geen optie.

Ben jij weleens op een van bovenstaande mannen verliefd geweest? Hoe is het afgelopen?