Lifestyle / Wonen
Wonen

Wooninspiratie: De mooiste kerstdecoratie

Uren kletsen voor de open haard, lekkere hapjes en wijntjes en een muziekje op de achtergrond. Dat klinkt als Kerst! De hoogste tijd dus voor wat wooninspiratie om jouw huis in gezellige kerstsferen te hullen.

Zoek wat leuke vaasjes of schaaltjes bij elkaar en plaats hier je kaarsen in of op. Gebruik bijvoorbeeld dennentakjes of kleine kerstballen om het geheel te versieren.


Heb je nog een kaarsenhouder van glas over en vind je deze maar saai? Smeer 'm dan in met lijm en rol hem dan door grof zeezout voor een sneeuweffect! Of heb je nog knikkers uit je jeugd rondslingeren? Misschien komen ze wel weer van pas...


Heb je genoeg van die uitvallende dennen en wil je eens een ander soort kerstboom? Ga dan zelf aan de slag met hout!


Nog meer kerstboominspiratie: teken er eentje op je muur en pin de versieringen vast aan de wand. Of verzamelen allerlei formaten kussens en maak hier een kerstboom van!Ook met kerstballen kun je eindeloos variëren: Bind er een mooi doekje of een leuk lint om of ga voor doorzichtige kerstballen met iets erin.


Als je zelf aan de slag wilt met kerstballen kun je ze bijvoorbeeld in de kleurstof dippen voor het ombre-effect, of dip ze in de glitters.
 
Drijfkaarsen zijn ideaal om Kerst mee in huis te halen. Pak een mooi bord of (dien)blad en doe er wat water in en bijvoorbeeld rozenblaadjes, cranberries of dennentakjes. Wat kaarsjes ertussen et voilà!
 

Je kunt ook creatief zijn met takken en lampjes: in een mooie vaas, tegen de muur, aan het plafond, bij de voordeur...


En last but not least: de ouderwetse kerstkrans! Maak 'm zelf met verschillende takjes en hang 'm buiten of maak er een van takjes en gebruik bijvoorbeeld strikjes, lampjes en glitterspray om hem te versieren.
 
Hoe versier jij je huis met Kerst?
Beeld: Pinterest