Kijkje thuis bij: Maike

Wonen door Maike
Kun jij het ook niet laten om bij vreemden naar binnen te gluren om de inrichting van hun huisje te bekijken? Dan is deze rubriek echt iets voor jou! Wij gunnen je namelijk een kijkje thuis bij verschillende vrouwen.
 
We nemen dit keer een kijkje in het huis van onZe freelancer Maike (21). In verband met het werk van haar vriend is ze verhuisd van de stad Utrecht naar het zuidelijke puntje van Brabant. “Het is wel even wennen hoor, maar voor een student heb ik het goed voor elkaar. Voor mijn studie reis ik veel naar Utrecht, maar ik woon nu toch echt in Brabant. En hoewel ik weiger ooit 'houdoe' te zeggen, ik me angstvallig binnen heb verstopt tijdens de carnavalsdagen en ik me nog steeds doodschrik als iemand het waagt om ongevraagd via de achterdeur naar binnen te lopen, ben ik best trots op ons huisje op het Brabantse platteland.”
 
De stijl van de woning is warm en huiselijk. “De ruimte die we hebben is heerlijk, zeker vergeleken met ons appartement van 35 vierkante meter in Utrecht. Het interieur hebben we aangepast aan de sfeer van het huis zelf. Bovendien hadden we geen zin om te klussen en dus hebben we letterlijk geen kwast aangeraakt. We voelden ons goed in het huis en hebben besloten om ook de kleuren precies zo te laten als ze waren. Dit vormde de basis voor onze inrichting.”
 
De woonkamer is mijn favoriete plek in het huis, vooral omdat we zo’n heerlijke bank hebben. Je kunt hier gezellig samen een filmpje kijken, maar er is ook genoeg ruimte voor bezoek. Studeren doe ik meestal in de woonkamer, het is hier gewoon veel gezelliger dan boven.  
 
Onze kleine diva heeft uiteraard haar eigen minibankje, zodat ze alles goed in de gaten kan houden. Zo heeft ze echt haar eigen plekje. Omdat mijn tijdschriften normaalgesproken door het hele huis heen slingeren, heb ik deze mandjes van Riverdale gekocht. 
 
We hebben lang gezocht naar een mooie en vooral grote eettafel, waar we kunnen eten met een wat groter gezelschap. Uiteindelijk hebben we deze stevige eikenhouten tafel gevonden. We zijn er echt ontzettend blij mee! Het canvasdoek hebben we op internet gekocht. Met een lengte van meer dan twee meter is het een echte eyecatcher in onze woonkamer. 
 
Doordeweeks eten we vaak in de keuken, omdat we toch maar met z’n tweeën zijn. Ik heb hier bovendien alle ruimte om allerlei recepten uit te testen. Helaas ben ik niet zo’n keukenprinses, maar ik blijf het proberen. 
 
Via onze bijkeuken kijk je zo de tuin in. Dit is sowieso een handige ruimte, omdat we hier al onze troep kwijt kunnen. Schoenen, lege flessen, oud papier en kratten bier: we dumpen het gewoon hier. 
 
In de zomer hebben we heel wat tijd in de tuin doorgebracht. We hebben een vijver met vissen en een overdekte tuintafel waar je tijdens zwoele zomeravonden lekker aan kunt dineren of een wijntje aan kunt drinken. Er zit ook een stopcontact, waardoor ik met lekker weer buiten kan werken. 

Bekijk hier de vorige edities van Kijkje thuis bij!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw interieur! Als jij ons - en de leZeressen - een kijkje wil gunnen in jouw huis, neem dan contact met ons op via redactie@ze.nl. En wie weet staat jouw interieur binnenkort dan wel op Ze.nl!