DIY: 10x oorbellen

Mode & trends door Marleen_S
Je hebt ooit de helse pijnen in de juwelier doorstaan (oké, de spanning was erger dan het schieten) maar tegenwoordig hangen die twee gaten in je oren er maar leeg bij. Op zoek naar leuke oorbellen? Die maak je helemaal zelf.
 
Vrolijk doodshoofdje
Een doodshoofd eng en iets voor gothics? Echt niet. In hobbywinkels, sieradenshops zoals Beadies en zelfs in discountwinkels vind je deze kralen en nog veel meer in de leukste modekleurtjes. Kies een bedeltje naar keuze en een vrolijk gekleurd veertje. Volg daarna dit simpele stappenplan en die oortjes mogen weer gezien worden. Tip: sla eenmalig een tangetje, sieradenbenodigheden en andere leuke freubels in en je hoeft niet telkens naar de stad te rennen als je een DIY wilt doen.

Lief kant

Heb je nog een oud hempje met een kanten randje ergens liggen? Of mag je de schaar zetten in de vitrage van oma? Mooi, want het kleinste vierkantje kanten stof kun je al gebruiken voor, jawel, oorbellen. Haal van een paar oude oorbellen de haakjes eraf. Knip een stukje kant uit in de vorm die jij wil. Om te voorkomen dat de randjes gaan rafelen bestrijk je deze met doorzichtige nagellak. Bevestig tot slot de haakjes aan de stukjes stof en tadaa: hele romantische oorbellen.

Knap geweven

Als je meer van het kralen rijgen bent, dan is deze DIY echt wat voor jou. Voor elke oorbel heb je vier slierten met kralen nodig. Vlecht ze aan elkaar zoals bovenstaand voorbeeld en bevestig ze tot slot aan elkaar zodat je een 'bal' creëert. De uiteinden van de kralenslierten bevestig je aan een sieradenhaakje en daar zijn je echte eyecatchers.

Studs en steentjes

Bij de betere hobbywinkels verkopen ze gegarandeerd oorbelachterkantjes. Dat zijn een soort punaises die je met een gerust hart in je oor kunt steken. Het achterkantje plak je achter een stud (ook deze kun je in dit soort winkels kopen). Je kunt de oorbel zo dragen, maar je kan ook met een goede secondelijm langs de rand strasssteentjes plakken. Ideaal voor de dames niet niet al te zware oorbellen kunnen verdragen.

Knijp 'm vast

Zelfs met ordinaire wasknijpers kun je aan de slag. Sloop (voorzichtig!) het ijzertje uit de houten wasknijper en haal niet de spiraalkant, maar de andere kant los van elkaar. Nu je een opening hebt kun je hier een leuk kraaltje aan rijgen. Maak de ijzertjes weer dicht. Tot slot haal je een oorbellenhaakje door de spiraal en bevestig je deze goed. Klaar is je oorbel!

Vriendschapsarmba- euhm.. oorbellen

Heb je nog twee versleten vriendschapsarmbandjes die jij en je vriendin toch niet meer dragen? Maak er dan mooie oorbellen van. Dit stappenplan legt je precies uit hoe het moet en het resultaat mag er zijn. Tip: gebruik rode, groene en witte kleuren en deze oorbellen zijn helemaal winters verantwoord.

Omschakeling

Niet alleen grote schakelkettingen zijn in, maar ook dito oorbellen. Scoor een schakelketting in de uitverkoop of bij de Primark en knip hem in twee kleine, gelijke stukjes. Plak hem aan een oorbelachterkantje vast met een goede lijm of bevestig een oorbellenhaakje door het oogje van een schakel en maak hem zo vast.

Om door een ringetje te halen

Je hebt vast nog wel ergens twee oude oorringen liggen. Die vrolijk je heek simpel op met deze DIY. Het enige wat je nodig hebt is een oude kralenarmband en een leuk gekleurd stukje touw. Wikkel het touw en de kralenarmband zoals hierboven om de oorring en bevestig het. Gebruik hiervoor eventueel nog wat secondelijm. 

Haarspeld #1

Met haarspeldjes kun je niet alleen je haren netjes wegsteken. Welnee, rijg een paar leuke kraaltjes aan een dun haarspeldje, zorg dat 'ie goed ontsmet is en steek hem door je oor. Zo lijkt het net alsof je vier, vijf gaatjes op een rij hebt. 

Haarspeld #2

Heb je een aantal haarspeldjes over? Klem ze om een stuk karton en verf ze in een leuk patroontje of kek kleurtje. Laat het geheel goed drogen en hang ze over een ijzerdraadje. Dit ijzerdraadje bevestig je aan een oorbelhaakje en klaar is kees. En als het nou hard waait: dan beweegt je oorbel vrolijk mee.
 
Welke DIY ga jij zeker weten in je oor hangen?
Bron: Pinterest