De belangrijkste powervrouwen in je leven

Vrije tijd door Marleen_S
Mannen komen en gaan, maar de belangrijkste vrouwen in je leven zullen altijd bestaan. Zoals je lievelingsjuf van groep 4 die alles wat je maakte beeldig vond en natuurlijk mamslief, je moeke. Wat leren we toch veel van ze.

Wij vrouwen zijn vaak nog jaloerser dan een loopse poedel en krabben met meer precisie de ogen uit je kop dan Felix de kat. Maar als we in een goede bui zijn, willen we best toegeven dat we soms ook wat van elkaar kunnen leren. Zeker van de volgende powervrouwen.


Moedertjelief

De grootste popsterren hebben minimaal één nummer aan haar gewijd. Van André Hazes tot Queen; voor al deze grote ongeschoren kerels was hun mama het allerbelangrijkst. Ook al heb je ze in vele vormen en maten (en kun je ze vaak wel achter een driedubbel behangetje plakken), het blijft de eerste vrouw in je leven. En die eer verdient alleen zij.
Heel belangrijk omdat… Ze je het leven schonk en je van de maxi-cosi tot aan je twee bij twee studentenkamer door al je jeugdpuistjes, vriendjes en schoolproblemen heeft geloodst.
Levensles #1: Zorg goed voor jezelf, no matter what.
Typisch zij: Zorgzaam en kritisch.
 
Omaatje
Het is de moeder der moeders. Letterlijk. Ondanks dat de huidlappen om haar ooit zo mooie porseleinen gezichtje heen hangen, blijft ze even prachtig. Oma's zijn net als een goede wijn: hoe langer ze rijpen, des te beter het resultaat.
Heel belangrijk omdat… Ze met haar kleffe mergpijpjes en waterige limonade naar al je verhalen luisterde en haar deur altijd openstond.
Levensles #1: Wie goed doet, goed ontmoet. In 2014-taal: Karma is only a bitch when you are.
Typisch zij: Geduldig en een goede luisteraar.

 
Beste Friend Forever

Op de basisschool had je er wel tien: beste vriendinnen - voor het leven welteverstaan. Dat aantal zakte iets toen je naar de 'grote school' ging, want sommigen gingen roken en minirokjes dragen terwijl jij nog mama's gebreide trui het liefste droeg. Maar door de jaren heen is er altijd iemand voor je geweest en dat is je echte beste vriendin. Forever dit keer.
Heel belangrijk omdat… Ze zelfs niet van je zijde wijkt als je poepend en kotsend naast je bed hangt en ze je de volgende dag ziek meldt bij jouw baas. De schat.
Levensles #1: Vertrouwen is de basis voor elke relatie.
Typisch zij: Loyaal en ze neemt het altijd voor je op.

Je lievelingsjuf van de basisschool

Tot en met groep drie dacht je dat alle juffen en meesters op school woonden. Totdat juf nummer vier ineens in het wild door de winkelstraat liep. Het was magisch. Alles was mooi aan haar. Heel stiekem wilde je soms dat ze je moeder was. 
Heel belangrijk omdat… Je er nooit tegenop zag om naar school te gaan, omdat ze je met alle geduld van de wereld de moeilijkste dingen kon uitleggen.
Levensles #1: Het is niet erg om fouten te maken en stomme vragen bestaan niet.
Typisch zij: Motiverend en creatief.
 
De schoonmoeder - from hell
De schoonmoeder. We hebben haar allemaal weleens gehad of trekken as we speak tegen een groene monster variant ten strijde. Of ze nu de moeder is die je nooit hebt gehad of de schoonmoeder is die je nooit had willen leren kennen: ze staat nu eenmaal in je adressenboekje dus kun je er maar beter het beste ervan maken. Think positive: wat heb je van haar geleerd?
Heel belangrijk omdat… Iedere keer als jij op de stoep staat, ze je overlaadt met zelfgebakken appeltaart en ondanks de shitload aan beledigingen je je toch heel welkom voelt.
Levensles #1: Heb vertrouwen in jezelf. Veel. (Zeker als je bij haar op bezoek gaat.)
Typisch zij: Eerlijk en nieuwsgierig.
 
Van welke vrouw in je leven heb jij het meeste geleerd? En welke les was dit dan?