Lifestyle / Media
Media

Selfie? Belfie? Nee hoor, hier is de lelfie

De selfie, de uglie, de belfie: alles hebben we al besproken hier. Dus bespreken we nu ook deze nieuwe trend, gebaseerd op de selfie: de lelfie. De wat? Een foto van je benen. Nja, van je thigh gap bedoelen we dan.
 
Realityster Millie Mackintosch van de serie Made in Chelsea heeft deze trend eigenhandig de wereld in geslingerd. Ze plaatste namelijk een shot van haar benen op Twitter en Instagram. Blijkbaar wilde Millie graag haar thigh gap showen aan haar 739.000 volgers, want op de foto paradeerde ze in een sportlegging, zichzelf vastleggend voor de spiegel waarbij ze ook nog even haar abbs showt. 
 

Ze vertelt in een blogpost voor Yahoo lifestyle: “Ik eet doordeweeks verstandig - geen suiker of geraffineerde koolhydraten - dan kan ik in het weekend een warm ontbijt, een geroosterd diner en na een avondje uit, zelfs een afhaalpizza eten!” Naaa, wat een verwennerij! Dat eten wij elke dag. (Oh nee, grapje.)
 
Anorectisch
Maar goed, de lelfie dus. Je ziet ze steeds meer op social media verschijnen. Vaak ook in combinatie met de sportschoolselfie en de selfie met de killer abbs. Tja, als niemand je afgetrainde lichaam ziet, voor wie train je dan eigenlijk zoveel, moeten de dames in kwestie denken. En daarom worden de resultaten dan ook regelmatig vastgelegd en de wereld ingeslingerd.
 

Nu hebben wij niks tegen selfies, belfies en slanke, afgetrainde mensen. Maar de lelfies die wij op het wereldwijde web tegenkomen zijn soms nogal euh… anorectisch. Een thigh gap van een meter met vervolgens een buik zo plat als een strijkplank en daarbovenop twee siliconenborsten, vinden wij er nou niet bepaald gezond uitzien. Daarom zeggen wij: lelf er zelf ook eens op los met je alles-behalve-thigh-gap. Gewoon in je pyjamabroek bijvoorbeeld. Of met je benen die tegen elkaar aan schuren. Wij geven vast het goede voorbeeld.
 
Links: Karin werkt vandaag een dagje thuis en heeft hier eigenhandig een pyjamalelfie geschoten.
Rechts: Kristie in de gang op kantoor. Gewoon, lekker nonchalant.

 
Wat vind jij van deze trend? Zorgwekkend, leuk of waait het wel weer over?