Lifestyle / Media
Media

Selfie? Belfie? Nee hoor, hier is de lelfie

Reageer 0
De selfie, de uglie, de belfie: alles hebben we al besproken hier. Dus bespreken we nu ook deze nieuwe trend, gebaseerd op de selfie: de lelfie. De wat? Een foto van je benen. Nja, van je thigh gap bedoelen we dan.
 
Realityster Millie Mackintosch van de serie Made in Chelsea heeft deze trend eigenhandig de wereld in geslingerd. Ze plaatste namelijk een shot van haar benen op Twitter en Instagram. Blijkbaar wilde Millie graag haar thigh gap showen aan haar 739.000 volgers, want op de foto paradeerde ze in een sportlegging, zichzelf vastleggend voor de spiegel waarbij ze ook nog even haar abbs showt. 
 

Ze vertelt in een blogpost voor Yahoo lifestyle: “Ik eet doordeweeks verstandig - geen suiker of geraffineerde koolhydraten - dan kan ik in het weekend een warm ontbijt, een geroosterd diner en na een avondje uit, zelfs een afhaalpizza eten!” Naaa, wat een verwennerij! Dat eten wij elke dag. (Oh nee, grapje.)
 
Anorectisch
Maar goed, de lelfie dus. Je ziet ze steeds meer op social media verschijnen. Vaak ook in combinatie met de sportschoolselfie en de selfie met de killer abbs. Tja, als niemand je afgetrainde lichaam ziet, voor wie train je dan eigenlijk zoveel, moeten de dames in kwestie denken. En daarom worden de resultaten dan ook regelmatig vastgelegd en de wereld ingeslingerd.
 

Nu hebben wij niks tegen selfies, belfies en slanke, afgetrainde mensen. Maar de lelfies die wij op het wereldwijde web tegenkomen zijn soms nogal euh… anorectisch. Een thigh gap van een meter met vervolgens een buik zo plat als een strijkplank en daarbovenop twee siliconenborsten, vinden wij er nou niet bepaald gezond uitzien. Daarom zeggen wij: lelf er zelf ook eens op los met je alles-behalve-thigh-gap. Gewoon in je pyjamabroek bijvoorbeeld. Of met je benen die tegen elkaar aan schuren. Wij geven vast het goede voorbeeld.
 
Links: Karin werkt vandaag een dagje thuis en heeft hier eigenhandig een pyjamalelfie geschoten.
Rechts: Kristie in de gang op kantoor. Gewoon, lekker nonchalant.

 
Wat vind jij van deze trend? Zorgwekkend, leuk of waait het wel weer over?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Lotus

  Het frappante is dan nog wel dat recht boven deze reacties een link staat naar een artikel "10x Oefeningen voor smallere bovenbenen" en daarnaast "Zo creëer je een 'Thigh Gap'". Welke boodschap willen jullie uitdragen?

  Verder ben ik het eens met ChantalBS. Mensen willen zó graag af van dat schoonheidsideaal, dat de van nature slankere mensen er steeds vaker van langs krijgen. Dat komt misschien wel net zo kwetsend over als dikke mensen dik noemen.

 • -:+:-

  Ik zie écht het nut er niet van om een foto van je benen te maken en die op social media te delen....
  Maar dat zal dan wel aan mij liggen.

 • Belize

  Die laatste zijn heel erg grappig. Ik vind de thigh gap nogal overrated, maar dat ben ik.

 • Css1991

  Die eerste is gewoon gephotoshopt,, kijk maar naar de navel. Zo dom.

 • Karin

  @ChantalBS: nee de anorectische foto's hebben we er bewust uitgelaten! Trust me, die meiden zijn nog veel dunner dan bovenstaande meiden...

 • Chantal

  Ik kan niet zeggen dat ik de foto's in dit artikel anorectisch vind... De dames zijn gewoon slank en fit en in sommige gevallen gespierd! Zeker niet uitgemergeld. Ziet er gezond uit hoor.

  Ik snap de trend wel, dat mensen van dat superslanke ideaalbeeld af willen, maar sommige mensen zijn nou eenmaal slank. Mogen die dan geen foto's meer plaatsen of trots zijn op hun benen? Lekker laten gaan.


 • Dishere

  Leuk de laatste foto!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen