De blunderende BN'ers van 2013

Media door Kristie
Soms, heel soms, blijkt maar weer dat BN'ers ook maar gewoon mensen zijn. Maken ze geen gigantische blunder op social media, dan floepen ze er zomaar iets uit op de nationale televisie. De blunders van 2013 op een rij!

Trijntje Oosterhuis


Ah, de inimini, kleine inschattingsfout van Trijntje is ons allemaal nog goed bijgebleven. Ze wilde graag wat doen voor de rampzalige situatie op de Filippijnen en besloot om haar ruim 60.000 volgers op Facebook eens te testen. 'Voor elke like doneer ik €1!', luidde haar kreet. Tja, en gierig als wij Nederlanders zijn, ging iedereen natuurlijk massaal liken en sharen. Tot grote schrik van Trijntje, die toch echt niet van plan was om zo'n € 275.000 neer te tellen... En ja, de grappen kwamen al snel. Bijvoorbeeld 'De likes lopen als een Trijntje', 'Trijntje Zonderhuis' en 'Na de Fyra weer een Trijntje dat failliet gaat'.

 
Jack Spijkerman
Tijdens een uitzending van RTL Late Night liet Jack zich even gaan en deed hij een nogal racistische uiting tegenover presentator Humberto Tan. Of het nou een 'grap' was of dat hij gewoon echt een racist is: de opmerking schoot bij veel mensen, en waarschijnlijk ook bij Humberto, in het verkeerde keelgat. Na de uitzending heeft Jack (gelukkig) zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij er niks racistisch mee bedoelde. Wel heeft hij beveiliging ingeschakeld nadat hij een aantal dreigementen naar zijn hoofd geslingerd kreeg... 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Frits Wester
Toen Nelson Mandela was overleden, postten veel mensen een foto van Morgan Freeman op social media, in de veronderstelling dat dat Mandela was. Maar dat was niet de blunder die Frits Wester beging. Hij twitterde namelijk een foto van een steentje. En niet zomaar een steentje, nee. Het steentje had hij meegenomen uit de cel van Mandela. Het was een mooi gebaar, maar helaas vonden veel BN'ers het toch een tikkeltje hilarisch en stroomden de sarcastische en look-a-like tweets binnen. Arme Frits... Ook hij kreeg veel grappen en grollen naar zijn hoofd geslingerd. Zo twitterde Georgina Verbaan een potje pis, dat ook voor haar een dierbare herinnering was aan een inwendig onderzoek. Ook Jeroen Wollaars twitterde een foto van het jasje van Roodkapje, meegenomen uit het Sprookjesbos...
 
 
Gordon
Tja, om nog even terug te komen op het verhaal van Jack Spijkerman... Als we het over racistische opmerkingen hebben, kan jurylid Gordon natuurlijk niet ontbreken. Het zal je namelijk vast niet ontgaan zijn dat hij een niet zo subtiele opmerking maakte tijdens Holland's Got Talent, naar een Chinese man die auditie kwam doen. Het fragment waarop Gordon zei: 'Wat ga je zingen, nummer 38 met rijst?' ging de hele wereld over. De Chinezen konden zijn lage opmerkingen niet waarderen en kwamen in protest. Ze gaven namelijk op alle nummers 39 van hun menukaarten 39% korting! Er is zelfs een site voor in het leven geroepen. 

fout in embed: media provider niet ondersteund

John Ewbank
Ook John Ewbank mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. John maakte speciaal voor het aftreden van de Koningin het Koningslied. Sommigen vonden het prachtig, maar de meesten vonden het afschuwelijk. Er stonden ook nog eens wat minder correcte zinnen in het lied ('de dag die je wist dat zou komen'). We moeten toegeven: de storm aan gezeik en verwensingen naar John was wel weer typisch Nederlands en dus nogal overdreven. Er werd zelfs een Facebook-pagina opgericht om alle krachten te bundelen. Wat vond jij van het lied?

fout in embed: media provider niet ondersteund

Nico Dijkshoorn
Ondanks dat hij schrijver en columnist is, is ook Nico de mist in gegaan met social media. Waar hij eerder honderden malen geretweet werd en vele volgers had, heeft hij sinds kort zijn hele account opgeheven. Wat er gebeurd is? Nico wilde een tweet plaatsen waarbij hij de gemiddelde 'grappen' van Nederlanders aan de kaak stelde. Hij zag namelijk dat veel mensen twitterden over ene hoofdpiet die was overleden (Mandela). Dit werd alleen verkeerd opgevat door velen en ook hij kreeg dus een storm van kritiek over zich heen. 'Iedereen die dacht dat ik de grap zelf maakte, ga ik nu de tiefus blokken,' aldus meneer Dijkshoorn. 


Welke blunder van 2013 is jou het meest bijgebleven?