Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit móet je echt gedaan hebben in 2014

Geen idee wat 2014 zal brengen? Ook geen spetterende voornemens? Spice up dat voorspelbare leventje en blaas met het nieuwe jaar ook je bucketlist nieuw leven in. Wij helpen je vast een handje. Dit móet je namelijk gedaan hebben...

Vergeet bungeejumpen, ballonvaren en een striptease voor je verjaardag. Vul je bucketlist aan met deze verre van afgezaagde voornemens en 2014 verloopt heel anders dan je verwacht. Want hoe mooier zou het jaar 2014 worden als…
 

… je met je allermeligste (en seksbeluste én dubbelzinnige) vriendin meedoet aan Lingo. Laat die groene ballen en woordgrappen maar rollen!
 
… je een staatslot koopt (en er dikke flappen mee wint natuurlijk).
 
… je elke week een – voor jou – wereldvreemd gerecht in elkaar flanst.
 
… vanaf 1 januari elke eerste van de maand jouw persoonlijke dag wordt. Van het ontbijt tot je laatste zucht voor het slapengaan: jij mag alles bepalen.
 
…je die smartphone inruilt voor een variant van voor de oorlog. Weg WhatsApp-stress, de social media druk en non-stop flikkerende lampjes. Mag ook tijdelijk natuurlijk.
 
… alle pretparken in Nederland een keertje hebt bezocht. Herinneringen ophalen in de Efteling en zwemmen in Duinrell: forever young, woehoe!
 
… je een grote sportwedstrijd bijwoont. Niets zo goed voor de mens als een flinke dosis teamspirit.
 
… je op straat je wél een keer laat tekenen door een ‘professioneel’ portretschilder. Dat afwimpelen kan altijd nog.
 
… je een gastrolletje weet te scoren in een reclamespotje of Goede Tijden, Slechte Tijden.
 
… je stomende seks hebt op de keukenvloer.

 
… je een nieuwe sport leert. Hallo Aquayoga, ringzwaaien en rolschaatsen.
 
… je je favoriete tv-show bijwoont. We noemen een Dinoshow, De Wereld Draait Door of Miljoenenjacht.
 
… geen enkele wereldstad je onbekend blijft. Madrid, Parijs, Lonen en vooruit, gooi dat Berlijn er ook maar tegenaan. Vroeg boeken en slapen in hostels. Goedkoper kan bijna niet.
 
… jouw autobiografie op papier staat. Kruip in je pen of laat het iemand doen: altijd leuk voor het nageslacht.
 
… er een paar extra cijfertjes op je rekening prijken, omdat je de ballen had opslag te vragen bij The Big Boss.
 
… je als happy single ein-de-lijk die knappe jongen die altijd naast je komt zitten in de trein in de loeidrukke ochtendspits aanspreekt en mee uitvraagt.
 
… je verhuist naar het strand. Tot ziens overvol Amsterdam of Utrecht, goedemorgen ochtendwandelingetjes door de duinen.
 
… de buren niet langer wildvreemden voor je zijn, omdat je ze een keer hebt uitgenodigd voor een borrel.
 
… je op Schiphol met een volle koffer de eerste beste vlucht pakt naar een onbekend oord. En nee, dat is niet alleen iets voor in films: het kan echt.
 
… je een keer onder de sterren hebt geslapen.

 
… je een enorm groot feest hebt gegeven voor al je vrienden. Ook al is er nul reden om te feesten (lees: blut, ontslagen, gedumpt en die dingen). Je voelt je gelijk beter in een partydress en je vrienden om je heen.
 
… je een liefdesbrief naar je lover schrijft. Of een andere, kleine vorm van pure liefde waarmee je je wederhelft even duidelijk laat merken hoe gek je op hem bent.
 
… je voor één keer meedraait in het feestgedruis tijdens het Oktoberfest, carnaval of een ander feest waar je helemaal uitgedost jezelf kan uitleven op het bier.
 
… iets waar je heel erg gepassioneerd over bent (postzegels, theekopjes of oude koekblikken) gaat verzamelen. Of over gaat bloggen. Of er in iedere geval íets mee doet, in plaats van er alleen over te denken. Go for it!
 
… de sterren niet alleen vanuit je dakraam, maar daadwerkelijk door een telescoop hebt bekeken.
 
… je maandsalaris niet opgaat aan chocola en nieuwe schoenen, maar je een arm gezin in de buurt eens een keer bijstaat. Kook een lekker gerecht voor ze, help de kinderen aan nieuwe winterschoenen en sla eens een middagje aan het schoonmaken.
 
… alle grote, beklimbare gebouwen in Nederland (de Dom in Utrecht, de Euromast) door jou zijn beklommen. Oké, je gaat waarschijnlijk met een lift omhoog, maar hoe cool zullen al die verschillende uitzichten zijn.
 
… je 'coupe drama' eens een keer onder handen is genomen door een topkapper.
 
… je alle filmklassiekers minimaal één keer echt hebt gezien.
 
… je iets doet waar je totaal niks aan hebt en ook nooit wat mee zal doen. Duiklessen nemen in het plaatselijke zwembad ook al ga je nooit naar een tropisch oord waar je dit zal kunnen doen. Of taarten leren bakken bij de banketbakker ook al heb je geen normale oven thuis om het zelf in de praktijk te brengen. 

Wat wil jij sowieso afstrepen van je bucketlist in 2014? En heb jij nog originele goede voornemens?