Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Do's en don'ts voor een plankfiguur

Smalle schouders, een non-existente taille en nauwelijks definieerbare heupen. Klinkt dit bekend? Dan ben jij een plankfiguur! Dat klinkt denigrerender dan het is, want met een paar simpele tips steel jij de show in iedere outfit.
 
Veel vrouwen klagen over te brede heupen, lompe schouders, te dikke bovenbenen en natuurlijk een dikke buik. Maar vrouwen met een plankfiguur hebben hele andere problemen. Een plankfiguur wordt ook wel een potloodfiguur genoemd, eigenlijk zegt dat het al wel. Heb jij een plankfiguur dan zijn jouw heupen, taille en schouders ongeveer even breed. Je bent slak, atletisch en hebt lange dunne benen om jaloers op te zijn. Een plankfiguur is dus zeker niet negatief. Sterker nog, er zijn tal van prachtige vrouwelijke celebrities met een plankfiguur. Wat dacht je van Blake Lively, Cameron Diaz en Kate Moss? 
 
Wil je toch af en toe liever wat meer vrouwelijke vormen? Geen probleem! Met deze simpele tips heb jij binnen no time optisch een stel goede heupen en een fijne taille.
 

Bekende 'planken'
 
Taille
Om een mooie slanke taille te creëren kun je bijvoorbeeld een riem om je taille dragen of kiezen voor een wikkeljurk. Een goede tip is daarnaast het dragen van een blouseje of shirtje dat je van onderen vastknoopt, helemaal hip voor aankomende zomer én het lijkt opeens alsof je een prachtige taille hebt. 
 
Een grof gebreide wijde rechte trui is een absolute don't voor de plank, het benadrukt namelijk jouw rechte vorm. Dat betekent natuurlijk niet dat alle truien een no go zijn, we willen immers niet dat je verkleumt in de winter. Kies voor een trui die wat getailleerd is of ga voor een exemplaar met een leuke print. Ook leuk is het gebruik van een shawltje. Dat 'breekt' je outfit en geeft zo net wat meer volume aan de bovenkant.
 
Heupen
Zou je weleens wat bredere heupen willen hebben? Probeer dan eens een A-lijn jurkje te dragen of kies voor een exemplaar dat van boven strak zit en vanaf je taille wijd uitloopt, de empire. Ook hiermee kun je goed een taille creëren door gebruik te maken van een leuk riempje. Zo ontstaat de perfecte illusie van een vrouwelijk lichaam. Pas om met rechte rokken en jurken, hieronder verdwijnen je heupen volledig en dat is juist niet de bedoeling.
 
 
Benen
Ik en mijn stevige stappers kunnen het haast niet geloven, maar wil je toch wat meer bovenbeen creëren? Draag dan de überhippe plooirok of probeer eens een wat wijdere broek, eentje met flared legs bijvoorbeeld of een boyfriend-jeans. De boyfriend-blazer daarentegen kun je als plank beter laten hangen. Dit wijde, ietwat grote jasje benadrukt je rechte vormen en dat wil je nou juist voorkomen. Gewone blazers zijn trouwens geen probleem, zeker niet als ze – daar gaan we weer – een beetje getailleerd zijn. 
 
Prints
Dé trend voor aankomende zomer is wederom de print. En dat is goed nieuws voor de planken onder ons. Door verschillende afwisselende kleuren en printjes te dragen lijkt je lichaam ronder. Pas wel op met verticale strepen. Hoewel die het appelfiguur mooi afslanken, zorgen ze ervoor dat de plank alleen maar dunner en 'rechter' lijkt. Niet doen dus!
 
Overigens is ook een asymmetrisch shirtje een goede manier om je lichaam wat vorm te geven. Draag bijvoorbeeld een one-shoulder-dress of een T-shirt waarbij de ene mouw wat langer is dan de ander. 

Heb jij een plankfiguur of ben je wat meer curvy?

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.