Babes in Business: Evelien is algemeen directeur van Cloud Nine

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Sommige dames hebben van die beroepen waarvan je denkt: wat gaaf! In deze rubriek laten we deze businessbabes aan het woord over hun carrière. Deze keer Evelien. Zij heeft haar eigen distributiebedrijf en importeert onder andere het haarmerk Cloud Nine.
 
Met een vader die ondernemer is en een eerste bedrijf op 18-jarige leeftijd kun je wel zeggen dat ondernemen in het bloed zit van Evelien de Vries (23). Ondanks dat dit eerste bedrijf alles behalve een succes werd, zette ze door. Met als resultaat dat ze nu op 23-jarige leeftijd een goedlopend bedrijf in elektronische haarstylingtools heeft met inmiddels vier dames in dienst. Over businessbabes gesproken..!
 
Evelien importeert met haar distributiebedrijf MDV Distribution de elektronische haarstylingtools van het Engelse professionele haarmerk Cloud Nine. Haar bedrijf heeft de exclusieve distributierechten van het merk in Nederland, België en Luxemburg. Evelien en haar team verkopen deze haarstylingtools (denk aan stijltangen, krultangen en rollersystemen) door aan kapsalons en in haar eigen webshop.
 

Idee
Evelien kwam twee jaar geleden, toen ze slechts 21 jaar was, op het idee. “Ik studeerde nog in Engeland en liep stage in Parijs”, vertelt Evelien “Ik kreeg van een vriendin het product 'The O', een volumesysteem met hitte inductie technologie, en was er direct weg van. Het grappige is dat ik zo ongeveer om de hoek van het hoofdkantoor van Cloud 9 bleek te wonen.”
 
Evelien nam 'The O' mee naar haar kapper in Nederland en hij was meteen razend enthousiast. “Toen dacht ik: ik moet dit naar Nederland halen! Ik had er verder niet bij nagedacht. Ik had eigenlijk geen idee hoe ik dat moest gaan doen. Wat doet een distributeur eigenlijk?”
 
En dan begin je
“Toen ik MDV Distribution begon, wist ik alles van de producten maar vrij weinig van het distributeursschap. Ik wist niet eens wat het kostte om een pakketje te versturen In Nederland of wat het precies betekende om op de weg te zitten."
 
"Maar ik dacht: ik ga het gewoon doen! Ik vond het hartstikke eng. Ik was 21 en moest meteen aan de bak. Ik moest verkopen. Vooral de koude acquisitie viel niet mee. Ik weet nog heel goed dat ik moest bellen en dat ik gewoon keihard werd afgewimpeld. Ik heb de hoorn neergelegd en ben gaan janken.” 
 

Inmiddels is Evelien erg gegroeid als ondernemer. “Ik was heel jong toen ik begon en was snel geïntimideerd maar nu is het allemaal veel makkelijker. Ik heb ook heel veel geleerd en veel nieuwe ervaringen opgedaan. Als ik nu ergens aan tafel zit is het simpel: dit is de deal. Klaar. Je moet weten wat je wil en niet over je heen laten lopen. Een slechte deal is vervelender dan helemaal geen deal.”
 
De leuke en minder leuke kanten
Het allerleukste aan het werk van Evelien? “Mijn klanten. Het is altijd heel gezellig, ik heb goed contact met mijn klanten en dat vind ik ook belangrijk. Een heel mooi moment was toen ik mijn eerste grote deal sloot; ik ben gewoon in huilen uitgebarsten van geluk." En de minder leuke kant? "Ja, de koude acquisitie blijft moeilijk. Ik vind bellen ook gewoon heel eng.”
 

Je bedrijf tot een succes maken
Een goedlopend bedrijf opzetten gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. “Je gaat zo vaak op je bek. Het gebeurt gewoon, met alles. Als het een keer niet goed gaat moet je je afvragen: wat heb ik geleerd? Wat gaat wél goed? Maar al vanaf het eerste jaar draaien we winst, en we groeien alleen maar verder. Dus klagen mag ik absoluut niet!”
 
"Om je bedrijf tot een succes te maken moet je ambitieus en commercieel zijn, en ook hard kunnen werken - je moet je nergens te goed voor voelen”, aldus Evelien. “Ik denk dat het ook belangrijk is om te praten met andere ondernemers om ervaringen en ideeën uit te wisselen en om niet bang te zijn om fouten te maken."
 
Eveliens advies voor ondernemers in spe? "Ga er gewoon voor! Dromen zijn mooi, maar als je blijft dromen wordt het nooit wat. Mijn vader zegt altijd: het geld ligt op straat, dat moet je gaan halen. Aan afwachten heb je niets.”
 
Nieuwsgierig naar de producten van Cloud 9? Neem dan een kijkje in de webshop!

Lees ook de vorige edities van Babes in Business!