75% van de koppels mist de vonk

Relaties door Kimberly
Verkies jij slaap boven seks? Of krijg je nooit meer een kus voor het slapen gaan? Grote kans dat jullie relatie in de beruchte sleur zit. Maar, je bent niet de enige: maar liefst 75% van de koppels beweert dat de vonk verdwenen is.

Zaterdagavond. Manlief en jij zitten naast elkaar op de bank voor de buis. In jullie snuggie welteverstaan. Jij met een reep Milka en hij met zijn telefoon. Nadat er een luidkeelse tevens stinkende boer uit zijn mond komt zegt hij: "Ochja, is het vandaag niet onze trouwdag?" 

 
Vonk verdwenen 
Herkenbaar? Dan is de vonk in jullie relatie wellicht verdwenen. Maar, wees niet getreurd, je bent niet de enige. En sterker nog, we kunnen er wat aan doen! Uit onderzoek blijkt dat 3 op de 4 koppels vindt, dat de passie in hun relatie als sneeuw voor de zon is verdwenen. 1 op de 5 stellen geeft toe dat ze zijn beland in de beruchte relatiesleur. Maar, wanneer is het dan misgegaan? 10% zegt dat de passie verdween na maar liefst 1 jaar, en 16% van de ondervraagden beweert dat de vonk al na enkele maanden was verdwenen (whut?!). Dat, terwijl het gemiddelde rond de 3 jaar ligt. 
 
 
Hartstocht hervinden
De sleur begint met het verkiezen van een goede nachtrust in plaats van een stevige vrijpartij. Gevolgd door het stoppen met de afscheidskus voor het naar bed gaan. Wil je de passie weer terug in je relatie? Geef dan een kleine verrassing, een romantisch weekendje weg of regel een ‘date night’. Deze opties behoren volgens de stellen tot dé manieren om je relatie spannend te houden. Dit meldt DailyMail
 

Het onderzoek
Nu Valentijn in aantocht is, wilde Fiona Hoop, de vrouw die het onderzoek leidde, het onderzoek uitvoeren om te kijken wat koppels moeten doen om de passie terug te vinden en de relatie spannend te houden. "Ondanks de ‘slechte’ resultaten is het geweldig om te zien dat bijna alle koppels de passie weer terug willen in hun relatie", aldus Fiona. "Plan een weekendje weg, een leuke verrassing, of een leuk avondje uit", tipt ze. Maar wat we vooral niet moeten vergeten is het zeggen van ‘ik hou van je’ en tegelijkertijd naar bed gaan in plaats van verschillende tijden. Alhoewel een goede nachtrust van groot belang is: verkies de slaap niet boven de seks! 

Zit jij in een relatiesleur of is jullie relatie vol rozengeur en maneschijn?