Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Fashionable oranje boven!

Terwijl ‘onze’ sporters in het verre Sotsji hun uiterste best doen om zoveel mogelijk goud mee naar huis te nemen, moedigen wij ze vanaf hier zo goed mogelijk aan. Hoe? In een oranje outfit natuurlijk! Maar dan wel fashionable.
 
Want hoewel ik bij oranje vaak denk aan knaloranje clownslippers en oncharmant strakke stretchjurkjes, hoeft het supporten van de Nederlandse equipe helemaal niet zo non-fashionable te zijn. Er zijn namelijk genoeg leuke items waarmee je duidelijk maakt hoe graag je vijftien keer goud – ik overdrijf graag – in Nederland terug ziet komen.
 
 
Kleur
We beginnen al bij de kleur zelf. Oranje natuurlijk, maar net als alle andere kleuren bestaan er ook verschillende tinten oranje. Zo is een pastelachtige oranjetint juist helemaal hip op dit moment. Ikzelf ben bijvoorbeeld helemaal gek op mijn peachkleurige blazer. Ook oranje, toch? 
 
Of kies juist wel voor een knalkleur, maar niet voor de harde soort die we zo vaak zien op oranje vlaggetjes, pruiken, toeters en ga zo nog maar even door. Een wat zachtere, maar toch knallende oranje kleur is hartstikke hip en is ook nog eens goed te combineren met andere kleuren. Gebroken wit bijvoorbeeld of donkergroen. 
 
Printjes
Ook leuk qua oranjegekleurde outfits zijn de printjes, wederom een trend voor zowel deze winter als aankomende zomer. Positieve bijkomstigheid is dus dat je de nu aangeschafte oranje items tijdens het WK voetbal ook weer kunt dragen. Twee voor de prijs van één, daar worden wij Nederlanders natuurlijk ook erg blij van.
 
Die oranje printjes hoeven trouwens helemaal niet zo schreeuwerig en opvallend te zijn als je misschien denkt. Zo kun je prima een oranje en wit gekleurd tuniekje dragen met daaronder een simpele spijkerbroek. Een beetje zomers misschien, maar ach, van een echte winter kunnen we nu toch niet spreken. Ook leuk: streepjes in verschillende kleuren, waaronder – uiteraard – oranje. Je kunt alle kanten op!
 
Accessoires
Een compleet oranje outfit is misschien ietwat te veel van het goede. Leuk voor in het stadion, maar niet voor op straat of naar je werk. Dan zijn accessoires een goede optie. Draag oranje armbandjes in combinatie met wat gouden exemplaren of kies voor oranje veertjes in je oren, helemaal hip(pie). Oranje nagellak is trouwens ook een leuk, supportive detail.
 
Met andere woorden: die EK-jurkjes, knallende lippenstift en feloranje mascara’s mogen we achterwege laten. De oranjesupporters zijn niet alleen bloedfanatiek, maar ook op en top fashionable. Op naar het WK!

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 
 

Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.