De perfect zittende jeans: Levi's REVEL

Mode & trends door Kimberly
Een spijkerbroek kopen is meer een must dan een pretje. Maar niet voor lang! Levi's komt met een geheel nieuwe collectie: de REVEL. Kimberly bezocht het kantoor in hartje Amsterdam voor goed advies en een perfect zittende jeans.

Een spijkerbroek kopen valt – bij de meeste vrouwen – onder het kopje ‘moetje’. Je kunt het een beetje vergelijken met een bikini aanschaffen. Na een dagje bikini-shoppen ben je vastberaden om te gaan diëten, heb je weer van alles gezien wat je liever niet wilde zien (lees: lovehandles, vetkwabjes en deukjes) en in het ergste geval sta je in een pashokje met tl-buizen voor wat extra misère. Maar Levi’s komt nu met een geheel nieuwe collectie die een jeans kopen leuk maakt! Correctie: héél leuk! Levi's REVEL
Na de Levi’s Curve, de collectie die gericht is op de vorm van het lichaam en niet op de maat, gaat Levi’s nog een stapje verder: Levi’s presenteert de REVEL. De REVEL is gebaseerd op de Curve-collectie, maar door middel van een nieuwe technologie, de zogenaamde ‘Liquid Shaping Technology’ – ja, ja, een hele mond vol – gaat Levi’s een stapje verder. De jeansbroeken accentueren de vrouwelijke vormen op een positieve manier door liftende effecten en verschillende stitches. Dit effect zorgt voor een pronte bibs en optisch langere benen. Welke vrouw (én man) wil dit nu niet?!
 
Kimberly ging op een vrolijke vrijdagmiddag naar het Levi’s Strauss-kantoor in hartje Amsterdam. Na een hartelijk welkom, kreeg ze uitleg over de REVEL. Erg interessant om te zien dat een Levi’s jeans maken heel wat werk vergt! Zodra je de broek binnenstebuiten vouwt, komen de doordachte trucjes en technieken om de hoek kijken. Voorbeeldje: aan de verschillende kleuren (donker, licht) zie je waar het stretchachtige en strakke gedeelte begint en eindigt. Na heel wat moeilijke Engelse woorden en – voor haar – onbekende modetermen mocht Kimberly de broek passen.


En?
De zachte stof voelde meteen fijn aan en ze was opslag verliefd op de wassing. De ‘Low Rise’ (lage taille) was wel even wennen (bilspleetalert) maar inderdaad: hij zat als gegoten. Zowel hakken (sexy!) als sneakers (stoer én sexy) staan goed onder de jeans. Wat Kim zich nog wel afvroeg: “Moet ik niet een maatje kleiner/groter in verband met de rek- en krimpmogelijkheden van de jeans?” Nee hoor, wil je dat je spijkerbroek zo goed als nieuw blijft? Was ‘m dan – behalve als het écht nodig is – niet, maar hang hem regelmatig in de frisse nachtlucht, reinig vlekjes op de plek zelf en doe hem níet in de droger! Kijk, met zulke tips kunnen we tenminste wat.  
 
Heb je genoeg van de telkens nét niet passende jeans? En kunnen jouw billen ook een boost gebruiken? Ga dan naar de site van Levi’s en bekijk de REVEL-collectie. De nieuwe collectie ligt nu in alle Levi's-stores.