Oprahs meest hysterische Give Away-momenten

Media door Marleen_S
Blinde paniek, complete hysterie, ja fans moesten bijna aan de beademing toen Oprah in haar show de magische woorden uitsprak: “And you get a car, and you, and you!” En zo waren er nog meer spectaculaire Give Away-momenten.
 
Ze heeft de talkshow zo ongeveer uitgevonden, Tom Cruise sprong hitsig op haar bank en na haar definitieve stop ging ze toch nog door: Oprah. Eens in de zoveel tijd was het weer zo’n dag in het leven van Oprah en gaf ze gerust voor miljoenen euro’s aan cadeaus weg. Het publiek wist van tevoren nooit wanneer ze in een heuse Give Away-aflevering van Oprah zaten. Dat zorgde voor spectaculaire reacties en uitzinnige vreugdedansjes waar wij weer heel blij van worden!
 
1. Everybody's getting a car
fout in embed: media provider niet ondersteund
Met stip op nummer één staat toch wel dit moment waarop een compleet verrast publiek met hordes fans kans maakt op een auto. Van dit feit alleen al slaan bij sommigen de stoppen door, maar als iedereen een geheimzinnig, wit doosje in de handen gedrukt krijgt en Oprah van iedereen vraagt deze open te maken, gebeurt er iets wat in de tv-geschiedenisboeken gaat als het meest hysterische moment ever.

2. Een 8-daagse trip naar Australië 

fout in embed: media provider niet ondersteund
Cadeaus weggeven, tja, daar raakt natuurlijk iedereen wel een keertje aan gewend. Nee, je maakt als talkshowgoeroe pas echt indruk als je iedereen gewoon lekker meeneemt op vakantie. En je het vliegtuig laat besturen door niemand minder dan John Travolta. Het is een understatement als we zeggen dat het publiek natuurlijk buiten zinnen is.

3. Geef, acht!

fout in embed: media provider niet ondersteund
Oprah draagt als echte Amerikaanse het leger een warm hart toe. De militairen in het volgende fragment zijn zeven maanden van huis geweest en hebben hun familie en vrienden nog niet gezien. In plaats daarvan maken ze na hun landing eerst een stop bij Oprah om door haar en het publiek applaus te mogen ontvangen voor hun heldendaden. Of althans, dat denken ze. 

4. En nog een auto...

fout in embed: media provider niet ondersteund
Ook geeft Her Royal Give Away gerust nog een auto weg als ze te gast is bij de show van Jimmy Kimmel. Ze heeft namelijk nog steeds een beetje last het hele "You get a car"-virus. En ja, dan ga je natuurlijk overal met gratis auto's rondstrooien. Heel begrijpelijk. 

5. Disney-dromen komen uit

fout in embed: media provider niet ondersteund
Oprah zou Oprah niet zijn als ze geen Disney-dromen kon waarmaken. En als je Oprah en Disney met elkaar combineert, krijg je in het geval van het volgende koppel bijna een hartstilstand. Het is al één ding dat deze Oprah-fan ten huwelijk wordt gevraagd tijdens een uitzending, maar dan blijkt er ook nog een x aantal Disney-verrassingen op haar te wachten. 

6. Rondje van de zaak

fout in embed: media provider niet ondersteund
Oprah wordt er zelf ook helemaal enthousiast van, van dat dingen weggeven. In één van haar Give Away-shows mag ze aan iedereen in het publiek een iPad weggeven. De Kerstman uithangen, stijgt haar alleen wel een beetje naar het hoofd als ze dit uhm, vreugdedansje doet.

7. Moeder krijgt een huis
fout in embed: media provider niet ondersteund
Deze moeder van negen kinderen heeft het moeilijk, net zoals veel alleenstaande ouders in Amerika. Door torenhoge schulden kan ze zich zelfs basisvoorzieningen, zoals voor ieder kind een eigen bed, niet veroorloven. Ze werkt zich een slag in de rondte en heeft maar liefst drie banen. Toch redt ze het elke maand net niet. Totdat Oprah haar besluit te helpen. En als Oprah je de helpende hand biedt, dan weet je dat je leven voorgoed verandert.

8. Een puppy is het beste cadeau

fout in embed: media provider niet ondersteund
We love puppy's, wie niet? Al in één van de eerste afleveringen van The Oprah Winfrey Show besluit de goedlachse tv-heldin een speciale gast in het publiek te verrassen. Het meisje waar Oprah het over heeft, heeft het erg zwaar na het overlijden van haar moeder. En ze heeft maar één wens, een Dalmatiër-puppy. Alleen is deze rashond te prijzig om zelf aan te schaffen, dus schakelde haar tante Oprah in. 

9. Vrouwen van militairen

De vrouwen die achterblijven als hun man, broer of zoon wordt uitgezonden naar een oorlogsgebied hebben het zwaar. Toch doorstaan ze het verdriet keer op keer. Oprah heeft diepe bewondering voor deze families en besluit ze te trakteren op een prachtige reis. En dat maakt ze op een ludieke manier aan ze bekend. 

10. Kerst in Afrika

fout in embed: media provider niet ondersteund
In Afrika kennen ze het fenomeen Kerst niet. Laat staan 'tig cadeautjes die in een tent in de woestijn op je liggen te wachten met Oprah die ze als Kerstman aan je uitdeelt. Oprah heeft bewust ervoor gekozen geen kinderen te nemen, maar houdt zich met allerlei goede doelen wél met de nieuwe generatie bezig. Vooral 'haar' kinderen in Afrika doen haar veel. Dus besluit ze hen de Kerst van hun leven te geven. 
 
Welke Give Away-moment vind jij het meest hysterisch?