Zwijmel: dit waren de liefdes van je leven

Relaties door Marleen_S
Je kon je gierende hormonen het best beschrijven als vlinders in je buik. Bij elke liefde in je leven wist je het zeker: dit is de ware. Totdat je hart gebroken werd en je niet veel later weer de volgende tegenkwam.

 
Cupido schoot maar in het wilde weg met zijn liefdespijlen, maar toch was het bij jou elke keer raak. Verliefd, verkering en verdriet, ze volgden elkaar feilloos op. En al die vriendjes en crushes draag je stiekem best een warm hart toe.

Je eerste verliefdheid

Het zal de basisschool geweest zijn toen je voor het eerst warme gevoelens kreeg door in de ochtendkring naast een jongen te zitten. En als je tussen twee jongens in zat, mocht je zelfs een wens doen. Thuis vertelde je tijdens de lunch dat je niet langer verliefd was op de meester, maar ging trouwen met de vrolijke sproetenkop waarmee je altijd in de poppenhoek speelde.
Liefde van je leven omdat... Voor het eerst vond je het niet erg om je speelgoed te delen, want dat betekende alleen maar dat hij je leuk vond. Omdat je zo klein was, was je veel te jong om je bezig te houden met jongens, maar dat maakte je ook onweerstaanbaar.
Ultiem liefdesgeluksmomentje: Toen hij voor het eerst bij je kwam spelen. En hij je daarna op zijn verjaardagsfeestje vroeg.
Cupido of cupidon't? Absoluut een Cupido. Totdat je in groep 3 in een nieuwe klas kwam en je een heel knappe meester kreeg. Toen was de liefde over.

 
Je eerste vriendje
Na weken om hem heen dralen trok je de stoute schoenen aan: je stuurde je beste vriendin op hem af met de vraag: “Wil je verkering met me?” Toen zei hij ja en hielden jullie elkaars hand vast op het schoolplein. En daar, vlak bij het fietsenhok, bezegelden jullie de liefde met jullie eerste kus. En daarna sprong je bij hem achter op de fiets om snoep te halen bij de Kruidvat.
Liefde van je leven omdat… Hij je de liefste briefjes tijdens de les toestopte en je altijd pakte met ‘jongens-pakkertje, meisjes-pakkertje’. En hij vond alles leuk wat jij ook leuk vond, waardoor je hem weer leuker vond.
Ultiem liefdesgeluksmomentje: Van hem kreeg je je eerste zoen. Het was veel te nat, het leek een eeuwigheid te duren en achteraf kon je niet meer eten met je verlamde tong. Het wasmachinedraaien ging over op niet zo-subtiele zuigzoenen in je nek en na veel oefenen stond je bekend als ware tongkoningin.
Cupido of Cupidon’t? Helaas geen ware Jacob voor jou. Na vier weken werd het een beetje saai en verveelde je je. Het hielp ook niet echt dat hij het uitmaakte en ervandoor ging met die stomme trien uit de klas die zo goed was in gym.

Je eerste celebcrush

Na even sparen, kocht je je eerste Hitkrant omdat je celebcrush op de cover stond en zag je voor het eerst zijn videoclip op MTV. Je was meteen verliefd. De muziek op zichzelf was niet zo spannend, maar die dubbelzijdige poster in het midden van je favo blaadje wel. Vooral omdat de Backstreet Boys - of iets dergelijks - daarop met ontbloot bovenlijf poseerden.
Liefde van je leven omdat… Je had sowieso een favoriet. Het maakte eigenlijk niet uit welke band ‘in’ was of welk nieuw tieneridool populair was, zolang hij maar blauwe ogen en een blonde in gel gedoopte lok had.
Ultiem liefdesgeluksmomentje: Als hij jouw favoriete nummer zong tijdens je eerste concert.
Cupido of Cupidon’t? Overduidelijk een Cupidon’t. Want hij scheurde je hart in tweeën toen hij verklaarde een stelletje te zijn met een populaire blonde snol die ook een hitje had.
 


Je eerste échte vriend

Ergens op de middelbare school was het zo ver, je kreeg opnieuw verkering. Maar dan een echte. Na jullie onderonsje tijdens het Valentijnfeest sloeg de vonk over en niet veel later ontmoetten jullie elkaars ouders. Toen was het serieus. En je voelde je pas echt volwassen toen hij je op je verjaardag mee uit eten nam. Zónder ouders!
Liefde van je leven omdat… Hij voor het eerst bij je mocht blijven slapen – na heel lang zeuren – en hij ’s ochtends als hij wakker werd nog veel knapper was.
Ultiem liefdesgeluksmomentje: Jullie deelden ‘de eerste keer’. Je voelde je een complete sukkel, maar bij beweging vroeg hij heel lief ‘of het pijn deed’. En na de daad deed je gauw je onderbroek weer aan, want je voelde je een beetje naakt. Maar je kroop lekker tegen hem aan en ervaarde je eerste lepeltje-lepeltje-moment.
Cupido of Cupidon’t? Cupido, absoluut. Ook al wist je misschien van tevoren stiekem wel dat hij niet degene zou zijn die je jouw ja-woord zou geven, hij heeft voor altijd een plekje in je hart. Want door hem werd je zowaar een liefdesexpert.
 
Je eerste langdurige relatie
Na je serieuze swing van een paar jaar met wie je dacht dat de ware was, ontmoette je Hem. Als student tikte je gezellig een biertje met ‘m weg en na wat over-en-weer-gesjans lag je binnen no-time tegen zijn behaarde sixpack aan. Het duurde niet lang voor hij vaker bleef slapen en uiteindelijk zelfs zijn tandenborstel op je wastafel prijkte. Jep, dit was een blijvertje, dat wist je zeker.
Liefde van je leven omdat… Ondanks zijn vuile sokken die hij liet rondslingeren, zag je voor het eerst een toekomst samen met een man. Je droomde zelfs stiekem over jullie bruiloft. Maar dat zei je natuurlijk niet, want als student hoorde je lang leve de lol te preken.
Ultiem liefdesgeluksmomentje: Het moment dat hij je vroeg om samen te wonen. Alsof hij je op één knie ten huwelijk vroeg. Het was natuurlijk ook een hele - volwassen - stap.
Cupido of Cupidon’t? Cupido heeft zijn werk goed gedaan. Nog nooit voelde je je zo verbonden met een man. Hij is jouw betere ik, de curry op je hotdog, en alles waar John Legend nog meer over zingt.
 
Welke liefde van je leven blijft jou voor altijd bij?