Daten 2.0: De grootste online afknappers

Single & daten door Marleen_S
Een Instagram-momentje daar, een Facebook-update hier. Alles is in een simpele selfie zo digitaal vastgelegd. Maar pas op met wat je online knalt, want je aanstaande date knapt massaal af op de volgende profielfoto’s.

 
Natuurlijk, een dronken carnavalsfoto in een veel te fout café met een meter bier in je handen, daar wordt niemand appetijtelijker van. Niet heel gek dat uit een nieuw onderzoek is gebleken dat maar liefst 40% van10.000 ondervraagde singles uit heel Europa hier op afknapt, aldus Lexa.nl.
 


Make-up en decolleté? Weg ermee!

Goed, met deze kennis in het achterhoofd zul je denken: nou, dan gooien we er toch een lekker make-uppie op? Nee, helaas. Ook dit kun je maar beter uit je hoofd laten als je vrijgezel bent en binnenkort een afspraakje hebt. Mannen liegen natuurlijk als ze zeggen dat ze ons naturel op ons mooist vinden (zo’n look kost ons al gemiddeld drie uur, weten zij veel), maar tien lagen mascara en foundation vinden ze gewoon echt niet prachtig. Zeker als het duidelijk te zien is op je Facebook-profiel.
 
Denk je het goed te maken met een beetje bloot, dan moeten de onderzoekers je ook teleurstellen. Niks mis met wat geflirt achter de camera, maar laat je borsten niet het werk doen. Een diep decolleté helpt de mannen niet te verleiden. Een mooie glimlach (nee, geen ugly face bulderlach) spreekt ze meer aan volgens het onderzoek.
 


Ex-it

Dan tot slot: vrienden zijn met je ex, daar is niks mis mee. Waar je toekomstige date zich wel aan doodergert is een compleet album op je online profiel waarin je in Rome, Parijs en Londen met de beste knul op de foto staat. Een leuke herinnering, ja, maar je date ziet gelijk groen van jaloezie tijdens jullie eerste bioscoopje samen. Niet doen dus. Knip je ex subtiel van de foto of maak gewoon een stel nieuwe foto’s.
 
Toch zou ondanks al deze afknappers 80% van alle Nederlandse vrijgezellen de date niet annuleren als de profielfoto niet in de smaak valt. Nederland is hiermee volgens het onderzoek gelijk het meest vergevingsgezind van alle vrijgezelle dames en heren in Europa. Dit in tegenstelling tot de Spanjaarden, waarvan 64% de date gelijk zal afzeggen als de profielfoto niet zo flatteus is. Eerst je schaamteloze duckface van Facebook halen dus, als je een Spaanse guapo aan de haak hebt geslagen.
 
Wat vind jij online de grootste grote afknapper?