Hoe draag je? grote sjaals?

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Dat sjaals ideaal zijn tijdens wisselvallig weer hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Maar ho, de sjaal is meer dan alleen een functioneel ding. De sjaal maakt of breekt je outfit.
 
De juiste sjaal aanschaffen is niet makkelijk. Er zijn immers zo veel maten, kleuren, dessins en materialen (help!) waaruit je kunt kiezen. Een kleine houvast: koop een sjaal die goed past bij je huidskleur. Je draagt hem namelijk direct in je gezicht, dus de sjaal moet je niet bleek maken. Heb je dé sjaal gevonden? Dan sta je alweer voor het volgende dilemma… want hoe draag je hem eigenlijk? Ons zusje Fashionscene.nl selecteerde drie verschillende looks.
 
Look 1: Eén keer rond
Julianne Hough draagt haar sjaal op misschien wel de meest voorkomende manier: één keer rond haar nek. Lekker nonchalant, maar stiekem heeft de actrice hier heel goed over nagedacht. Haar sjaal heeft namelijk dezelfde kleurtoon als haar outfit: pastel. Doordat Julianne de kleur uit haar sjaal in haar outfit terug laat komen, creëert ze harmonie en balans. Nog een kleine tip: draag je sjaal niet te strak rond de hals, want daardoor kom je gesloten over. Een beetje ‘lucht’ bij je halslijn maakt al een verschil.
Look 2: De classic drape
Natuurlijk hoef je een sjaal niet om te slaan of te knopen. Je kunt hem ook gewoon losjes om je nek laten hangen. Ga dan wel voor een lekker lang exemplaar, want die verricht wonderen. Door de verticale lijnen lijk je namelijk net een tikkeltje langer (ja, Fergie haalt de 1.60 ook niet!). Bovendien verdoezelt een lange sjaal een buikje en dat is altijd mooi meegenomen. Krijg je het toch te warm? Dan gaat je sjaal niet in je tas, maar knoop je hem heel fashionable aan het hengsel!


Look 3: De eyecatcher
Heb je nog een opvallend geprinte sjaal in de kast liggen? Drapeer hem dan net als Gwen Stefani over je schouders en armen, zodat-ie lekker opvalt. De rest van je outfit bouw je als het ware om je sjaal heen. Houd de basis rustig. Ben je wat zwaarder? Kies dan niet voor een sjaal met een mini-dessin. Grovere prints staan je beter, omdat deze meer in harmonie zijn met je vollere lichaam. Maak ook een keuze in je accessoires: én een sjaal, én een zonnebril, én een ketting, én oorbellen zijn misschien wat veel van het goede. Ze zeggen niet voor niets ‘less is more’.

Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welke look vind jij het leukst?