Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Fijne trend: de rugzak

Een rugzak zorgt al snel voor visioenen van een kleine brugklasser die bijna bezwijkt onder een veel te grote tas, maar eigenlijk zijn rugtassen helemaal hip deze zomer. Zorg dus dat je snel één van deze leuke modellen te pakken krijgt.
 
Ik moest er niet aan denken, een rugzak. Ik ben vergroeid met mijn klassieke zwartleren handtas. Chic en stijlvol, in niets vergelijkbaar met een lompe grote rugzak. Maar nu mijn schouder steeds meer begint te protesteren onder het enorme gewicht dat ik dagelijks aan mijn arm meezeul en mijn fysiotherapeut zicht een beetje zorgen begint te maken, moet ik er toch aan geloven. 
 
Designer op je rug
Klinkt best plausibel toch? Een rugtas is veel beter voor je lichamelijke gesteldheid dan zo’n onhandige handtas, dat weten we allemaal. Maar wat bij mij toch echt de doorslag voor de overstap gaf, zijn de superleuke designermodelletjes die tegenwoordig overal opduiken. Nadat Chanel, Alexander Wang en Stella McCartney massaal hun modellen met rugzakjes de catwalk op stuurden, lijkt de rugzak niet meer weg te denken uit het modestraatbeeld. 
 
Draag hem als echte skatergirl met een boyfriend jeans, sportief T-shirt en een paar hippe sneakers. Of ga voor chic met een twist en draag de rugtas op een Little Black Dress terwijl je op een paar enorme stiletto’s gaat. Twee uitersten, maar allebei uiterst geschikt voor de rugtas. Laat ik het nog maar eens benadrukken: vergeet die gigantische brugklastassen, want de rugzak is echt hartstikke fashionable!
 
Praktisch met print
Een tas op je rug, het is de perfecte trend: comfortabel, praktisch en modieus. Dat laatste vooral omdat je ook een rugzak onderhevig is aan wat er door designers de catwalk opgestuurd wordt. Zo zien we deze zomer ontzettend veel rugzakjes met vrolijk gekleurde aztecprint of zijn ze helemaal hippie in bruingekleurd leer met fringes. Ook de tas met panterprint lijkt overal op te duiken. Ga je liever voor klassiek? Kies dan een matleren exemplaar in simpel zwart of wit. 
 
Mijn favoriet is de tas met print, maar dan wel eentje die goed te combineren is. En dus koos ik voor een zwart exemplaar waar honderden witte veertjes op gedrukt zijn. Kom maar op met die zware spullen en lange wandeltochten, mijn tas kan het allemaal aan!
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.