Seks & relaties / Relaties
Relaties

De 7 slechtste liefdesadviezen

Vaak zit het goed tussen jou en je vriend, maar af en toe heb je een beetje liefdesadvies nodig. Gelukkig is daar die ene vriendin. Naar wie je, als ze de volgende 7 slechte liefdesadviezen achterwege laat, rustig kunt luisteren. 
 
Liefdesadvies nodig, maar twijfel je waar je naar zou moeten luisteren? We kunnen je vertellen: er zijn adviezen die absoluut het ene oor in en het andere oor weer uit kunnen. Lees en huiver. 

 
Maak het uit
Op de een of andere manier hebben vrouwen altijd het idee dat, zodra je onbereikbaar bent, mannen als een soort lyrische Tarzan achter je aan gaan rennen. Nu is er niks mis mee om een beetje spannend te blijven, natuurlijk. Maar om nou het advies van je vriendin Kitty aan te nemen het uit te maken, zodat hij opeens ziet wat hij mist en als een dolle beagle aan je broekspijp gaat hangen? Think twice. Dit is niet Dawson’s Creek, dit is planeet aarde en de meeste mannen die erop rondlopen, vinden ‘uit’ gewoon ‘uit’. De relatie koud afkappen omdat je hoopt dat hij dan opeens wel aandacht besteedt aan het continu beantwoorden van jouw 3000 WhatsApp-berichten per dag, is allesbehalve effectief.  
 
Laat drie dagen niks van je horen na de date
Radiostilte na een leuk afspraakje. Ook zoiets. ‘Als je een date hebt gehad, moet je drie dagen niks laten horen. Eerder een bericht sturen is te snel.’ Wij Ze’s schrikken hiervan, jongens en meisjes. Wat is er gebeurd met zelfverzekerd overkomen? ‘Ik vond het leuk Freek, en als het aan mij ligt, doen we dit snel weer over.’ Hop. Niks moeilijks en niks claimerigs aan. Maar moeten we menig dame nadoen, dan proppen we drie dagen lang een vuist tussen onze tanden en doen we vooral alsof we niet 99 keer WhatsApp hebben gecheckt (‘misschien is-ie nu zijn bouvier wel aan het uitlaten'). Ondertussen haalt hij bij die stilte zijn schouders op, mompelt-ie ‘zal wel’ en denkt-ie: next. Dus: doe niet zo moeilijk, stuur iets leuks en zie hoe hij reageert. En dat geldt voor hem trouwens ook.


Doe alsof je een ander op het oog hebt
Je hebt een leuke relatie, maar er is volgens jou één punt: hij is niet jaloers. En dus houdt hij niet écht van je. Je vriendin Kitty vindt dit ook superlogisch en adviseert je om daarom te doen alsof je een ander op het oog hebt. Dan komt je lover vast direct in actie. Onze ervaringen met mannen die zogenaamd bedreigd werden door een andere aap? Deze reactie: ‘Nou, dan ga je toch lekker naar hém toe?’ Ja. Sta je dan, met je goeie gedrag.

Geef hem één keer zijn zin
Frederik en jij zijn al, zeg, een kwart eeuw samen en willen weleens wat nieuws proberen. Daar heeft Frederik alleen andere ideeën dan jij over. En nu ben je bang dat hij je saai vindt en verlaat, als je niet in een berenpak met franjes een vogelnest met hem doet. Wat je vriendin Kitty daarop zegt? ‘Meid, geef hem één keer zijn zin. Hij blij en hij vindt je geen saaie muts, jij blij omdat je toch iets nieuws hebt geprobeerd. Wie weet wordt het wel véél leuker dan je denkt!’ Ja. Niet dus. Want iets is bij voorbaat al niet leuk als je ervan gruwelt en je hoeft niets tegen je zin in te doen. Dus, hoe lief je Frederik ook vindt, laat je tijgerpak met pailletten lekker links liggen. En Kitty ook.

Neem een minnaar
Ben je niet gelukkig meer in een relatie, maar wil je ook niet meteen bij hem weg? ‘Ach, dan neem je toch een minnaar?’ Echt gehoord. Geen geintje. In de ogen van sommige mensen is het dé oplossing. Niets praten, lijmen, of relatietherapie, nee, een affaire is de sleutel tot een briljante relatie. Terwijl hij op kantoor zit, ga jij tijdens je pauze compleet los in een motelbed met Kevin van Second Love. Dan ben je namelijk weer opgeladen als je ’s avonds weer met je echte geliefde aan de bruine bonen moet zitten. Jij blij, hij blij. Behalve als hij erachter komt dat zijn beefbus niet de enige is die soms in Tuna Town geparkeerd staat. 


 
Zeg dat je zwanger bent
De manier om hem aan je te binden als-ie van je af wil? Zeggen dat je zwanger bent. Bij het idee van een baby van jou én hem in je buik, besluit-ie spontaan bij je te blijven en als een gek naar de Praxis te scheuren. Not. Hem wijsmaken dat je zwanger bent om je relatie te redden, zorgt voor een grotere ondergang dan die van de Titanic. Als-ie erachterkomt dat je hebt gelogen, ben je zuur: niet alleen rent-ie voor het vaderland van je weg, ook kun je vanaf dan bij iedereen door voor de 'freak van het heelal'.

Dreig met wraak
Ook niet doen als je mr. Not-so-right bij je wilt houden: dreigen iets heel engs te doen als hij bij je weggaat. Zweren dat je zijn Cabrio laat platstampen ('ik ken nog wel wat jongens') of zijn gerbil onthoofdt als hij het uitmaakt, zal maar voor één ding zorgen: een nog grotere wens om zijn biezen te pakken en je te laten afvoeren.

Wat was het slechtste liefdesadvies wat jij ooit kreeg?