Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Like a celeb: welke kledingstijl past bij jou?

We hebben misschien geen inloopkast vol designeritems zoals menig celeb, maar we kunnen wel heel goed doen alsof. Simpel, door hun stijl te kopiëren met onze H&M’tjes en Zara-uitverkoopjes. Alleen, welke celebstijl past bij jou?

Konden we maar voor één dag een celeb zijn, gewoon om even in hun kledingkast te neuzen. Dat zal waarschijnlijk op dezelfde dag gebeuren dat we door de bliksem worden getroffen - en zelfs dat is realistischer - maar een mens mag dromen. Wat we in de tussentijd wél kunnen doen is de stijl van de celebs grondig observeren en doen wat we vroeger altijd deden: na-apen. 
 

Kim Kardashian
Sinds ze hand in hand loopt met Kanye West is er veel veranderd in het leven van Kim-grote-kont-Kardashian. Ze heeft er niet alleen een droppie van dochtertje bij gekregen, haar kledingkast heeft manlief ook even flink onder handen genomen. De rapkoning verruilde de trashy troep van zijn aanstaande naar less is more. Een decolleté hier en daar, een paar eyecatchers en Kim ziet er elke dag uit om door een designerringetje te halen.
Typisch Kim: Strak, minimalistisch, sexy, gedurfd.
De kledingkast van Kim: Je zult geen overdaad (meer) in haar kast aan treffen, behalve in prijs. Haar panterprintjes verdwenen in de prullenbak en mooie, rijke stoffen kwamen er voor in de plaats. Ook al heeft ze een simpele top en rok aan, je ziet dat het niet van de Zeeman afkomstig is. Luxe op en top dus. Zelfs tijdens het 'boodschappen' doen, is Kim een classy lady.
Zo kopieer jij het: Kim maakt de minimalistische trend zich eigen zonder zichzelf in de steek te laten. Haar pluspunten – de enorme bips en boobies – benadrukt ze subtiel door strategisch geplaatste accessoires of patronen. De stijl van Kim is tegenwoordig wat rustiger, maar ze valt altijd op door één item eruit te laten springen. Investeer in rijke materialen en goede kledingstukken en laat een statementketting of grote riem het werk doen.
 

Solanga Knowles
Solange – het vechtende zusje van – staat (stond) misschien niet zo in de schijnwerpers als haar bootylicious zus, maar heeft op modegebied absoluut een streepje voor. Geliefd door menig modeblad verschijnt ze vaak in de media door haar kleurrijke outfits. Als een echte Knowles-babe blijft ze trouw aan haar afkomst en dat zie je in haar kleding. Etnische prints, grote sieraden en allerlei patroontjes door elkaar: als het maar opvalt.
Typisch Solange: Etnisch, werelds, kleurrijk en vrolijk.
De kledingkast van Solange: Er is geen dag dat Solange hetzelfde draagt en haar regenboogkledingkast barst van kleur, print en een scala aan materialen. Of ze haar haren nou in een grote afro draagt of er een grote knot met vlechtjes van maakt, haar outfit matcht er altijd bij. Ze heeft als celeb van alles in haar kledingkast te veel, zodat ze ook alles kan combineren. Gekke tasjes, glimmende schoenen of een jaren zestig item: Solange doet het allemaal aan. 
Zo kopieer jij het: Solange is niet bang om te combineren en gaat gerust in de meest (te) gekke outfits over straat. Ze heeft lef en dat straalt ze uit. Net zo veel zelfvertrouwen als Solange? Combineer prints met elkaar, maar houd het wel in één kleurenschema. Of kies ervoor jezelf van top tot teen te behangen met prachtige juwelen en hijs jezelf in een simpel jurkje, maar wel met een twist.
 

 
Cara Delevingne
Cara Delevingne loopt als model op de catwalk natuurlijk in de mooiste pareltjes rond, in het wild kiest ze liever voor de comfortabele look. Alsof ze het zo uit de kast heeft getrokken en alles toevallig ook nog eens helemaal matcht. Nou, toeval bestaat niet en over haar comfy look heeft ze wel degelijk nagedacht. Toch zouden wij er een moord voor doen om er als een million-dollar-dame uit te zien terwijl je eigenlijk ook uitstraalt dat je er geen moer aan hebt gedaan.
Typisch Cara: Stoer, sportief, casual en relaxed.
De kledingkast van Cara: Aan het kledingrek van Cara hangen oversized T-shirts en stoere jasjes. Haar stijl omvat je het beste samen als urban met petjes, grote kettingen en de geruite overhemden van haar vader knoopt ze gewoon om haar middel. En dat is de stijl van Cara op en top: nonchalant. 
Zo kopieer jij het: Breng een bezoekje aan de kledingkast van Mr. Lover en graai wat door zijn blouses. Let er wel op dat je taille altijd goed te zien is zodat je niet een hobbezak-look krijgt. Je maakt je outfit stoer door een paar zwarte laarsjes en een leren jasje. En die laatste kan echt overal bij. Cara draagt het gerust ook over een jurkje als het moet.
 

Emma Stone
Emma Stone speelt in films altijd de good girl, maar ja, hoe kan het ook anders met zo'n lief koppie? Waar ze ook te gast is, wie haar ook interviewt, met haar gulle lach steelt ze iedereens hart. Haar lieve imago zie je ook terug in haar kledingkeuze. Veel jurkjes, roze, zoete prints en keurige hakjes. Je zal haar niet gauw op een fashion faux pas betrappen, maar soms mag het wel net iets pittiger. 
Typisch Emma: Girly, lief, echt een meisje meisje
De kledingkast van Emma: Met haar lange, prachtige benen kan ze korte rokjes en girly jurkjes goed hebben. Je spot haar vaak in korte shorts met een mooie blouse of een strak jurkje met matchy accessoires. Erg uitdagend gaat ze niet gekleed, ze houdt de boel keurig bedekt en is daarmee de schoondochter/dochter/vriendin die iedereen wil hebben.
Zo kopieer jij het: Emma mag dan wel een echt meisje-meisje zijn, ze heeft geen overkill aan roze in haar kast hangen. Toch hebben haar outfits altijd een hoog liefheidsgehalte en dat creëert ze door kleuren te gebruiken die dicht bij elkaar liggen. Ze heeft óf blote benen óf een decolleté en haar accessoires zijn bescheiden en fijntjes. Net als zijzelf eigenlijk.
 
Welke celebstijl vind jij mooi? En welke past het best bij jou?