Hoezee! Zelfs Queen Bee is niet perfect

Celebs door Susan
Mijn heldin, idool en muze Beyoncé gaat de laatste tijd niet zo lekker. Apathisch toekijken hoe je dronken zusje als een bezetene op je man inhakt is waarschijnlijk ook niet het plaatje wat Queen Bee van zichzelf voor ogen had. 
 
De vrouw die een miljoenenimperium runt, de wereld over toert, champagne nipt met president Obama en tussen de bedrijven door ook nog eens vakantie viert met het meest fotogenieke gezin ooit, zag haar zo zorgvuldig gecreëerde imago als een zeepbel uit elkaar spatten. Dat, in combinatie met hardnekkige scheidingsgeruchten, en je begrijpt dat ze weleens betere dagen heeft gekend. 
 

Intens gelukkige foto's op Tumblr
Zoals dat nu eenmaal gaat met leedvermaak dook de hele wereld erop om er een lekker partijtje op los te speculeren, moi incluis. Op de Beygency is de afgelopen weken ongetwijfeld heel wat overgewerkt en afgevloekt, maar ik vraag me af of dit incident PR-technisch nou echt zulk slecht nieuws is. Eerlijk gezegd werd ik zelf namelijk een beetje misselijk van alle intens gelukkige foto’s die ze op haar Tumblr gooide. Reken maar dat die quasi spontane vakantiekiekjes op St. Barths zijn gemaakt door een professioneel fotograaf die ze na een uitgebreide selectie netjes heeft gephotoshopt. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Ik denk dat ik niet de enige ben die na lift-gate eigenlijk heel opgelucht is dat niets menselijks Bee vreemd is.
 
Een beetje menselijkheid
De meeste celebs knappen enorm op van een beetje menselijkheid. Kijk naar Reese Witherspoon. Het blonde blije buurmeisje uit Texas, America’s Sweetheart pur sang, werd vorig jaar gearresteerd toen bleek dat haar hubby met een borrel op achter het stuur kroop. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een hysterische Reese de tenenkrommende ‘Weet je wel ik ben?’-kaart speelt. Natuurlijk kwam daarna een officieel persbericht met duizendmaal excuses, maar wij weten wel beter. Zeker toen de actrice op hetzelfde beruchte MET Gala toeterlam de naam ‘Cara Delevingne’ uitsprak en er niet meer uit kwam dan wat onverstaanbaar gelispel. Dat is de vrouw met wie ik een avond wil doorzakken in de kroeg. Die Reese vind ik een stuk sympathieker dan de bedachte Reese die iedere zondag vooraan in de kerk zit met haar tot in de puntjes gestileerde Abercrombie and Fitch-familie.
 

Niemand laat echter beter zien hoe slaapverwekkend perfectie is dan mijn ultieme girl crush Jennifer Lawrence. Ze struikelt haar weg over rode lopers, flapt er  aan de lopende band ongepaste dingen uit en staat met haar bek vol tanden als Jack Nicholson voor haar neus staat. Ze slaat voor interviews een shotje achterover, verkondigt overal dat haar borsten ongelijk zijn, haat sport en ging ooit over haar nek op een fancy Oscarfeestje. En dat is precies de reden waarom we allemaal van haar houden: ze is net als ons. Ongepolijst en tegelijkertijd, of misschien juist wel daarom, goddamn sexy. 
 
Door de mand
Zo geforceerd de schijn van een perfect plaatje ophouden is voor niemand gezond. Vroeg of laat val je door de mand en wie hoog staat, gaat nu eenmaal het hardst op z’n plaat. Misschien is het voor Bee wel een enorme opluchting dat de wereld nu weet dat zij en Jay ook weleens mot hebben. Dat ze op het podium misschien zinderende optredens geven, maar backstage ook weleens het servies naar elkaars hoofd gooien of kibbelen over rondslingerende sokken. Ik vind dat een relativerende gedachte en gun Bee haar imperfecties. Verder hoop ik wel heel hard dat het goed komt tussen haar en Jay, want anders ben ik mijn geloof in de liefde voorgoed verloren. Laat die strenge PR-teugels een beetje vieren en don’t worry, be Yonce

Lees hier de vorige showbizzcolumns van Susan!


 
Susan is een 24-jarige journalist wiens leven een aaneenschakeling is van guilty pleasures.

Ze koopt te veel schoenen, luistert naar Modern Talking en reggaeton, is dol op Leslie Nielssen-films, Dolly Parton, de Zara en de showbizzpagina van The Daily Mail.

Verder schrijft ze voor TVGids.nl, lust ze geen ananas en is ze volgens haar collega’s het geheime zusje van de Kardashians.